Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları kuruldu

Pamukkale Yörük Türkmen Derneği binasında bir araya gelen bayanlar, Pamukkale Yörük Türkmen Derneği'nin kadın kollarını oluşturdu. Sevgi Tuyji başkan seçildi.




Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları kuruldu. Dernek binasında bir araya gelen kadınlar görev dağılımlarını da yaptı. Sevgi Tuyji'nin başkan seçildiği görev dağılımı sonunda sonunda Nuran Koparan Başkan yardımcısı, Nilüfer Soydemir Muhasip,  Candan Sündüz Karadam Genel Sekreter, Naciye Kınlı da Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev aldı. Yönetim kurulu üyelikleri ise Meryem Sarıkaya- Filiz Koca - Zehra Kurban'dan oluştu. Kadın kollarının ilk icraatı ise, folklör ekibi oluşturmak oldu.
Candan Sündüz Karadam ekibin hocalığını üstlendi. Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Başkanı Sevgi Tuyji, "Ekibimiz çok uyumlu ve karakterli arkadaşlarımdan oluştu. Bana başkanlık görevini layık gördüler. Değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim. İlk icraatımız da folklör ekibi oluşturduk. Bundan böyle yörük şenliklerinde,Toy larda ,ekibimiz gösteriler yapacaktır. Yine sanatçılarımızın kliplerinde ekibimiz sahne alacaktır"dedi.

mkajans mkajans mk ajans medyakarapinar mustafakarapınar denizli türkiye