Pamukkale'ye göz kırptı

CHP Pamukkale İlçe Başkanı İsmail Gözlükaya, 14 Mayıs seçimleri sonrası Pamukkale ilçesindeki oy oranlarını değerlendirdi. Verilerle konuşan Başkan Gözlükaya, 'Vatandaşımız bizlere büyük destek vererek Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde zor zamanında yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi'nden ve Millet İttifakı'ndan Pamukkale'de hizmet görmek istediğinin mesajını vermiştir' dedi.

 

Türkiye, 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gidecek. 14 Mayıs’ta Pamukkale ilçesinde oy oranları dikkat çekti. AK Partili bir belediyesi olan Pamukkale ilçesinde 2018 genel seçimlerine kıyasla Millet İttifakı’nın oy oranları arttı ve 1. Parti oldu.

CHP Pamukkale İlçe Başkanı İsmail Gözlükaya, 14 Mayıs seçimleri sonrası Pamukkale ilçesindeki oy oranlarını verilerle değerlendirdi.

“14 Mayıs 2023 Pazar günü bir ulusun kaderinin tayin edileceği bir seçim yaşadık” diyen Başkan Gözlükaya, “Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, Cumhuriyet Halk Partimiz ve Millet ittifakımızın güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi önceleyen, üreten ve adil paylaşan Türkiye hedefiyle cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandırma vizyonuyla milletimiz sandığa gitti.

64 milyon seçmenin 56 milyona yakını oy kullandı. Pamukkale ilçemizde 61 mahallede 253 bin seçmenimizin 231 bini oyunu kullandı” dedi.

Başkan Gözlükaya, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Merkezi iktidar ve yerel iktidarın sosyal refahı adil şekilde dağıtarak yoksulluğu ve işsizlik sorunlarını tamamen bitirmek yerine tüm devlet ve belediye imkanını yoksulluğu sürdürmek, sorunları ise geçici çözümlerle ötelemek niyetinde olduğunu Pamukkale’de yaşayan vatandaşlarımız bilmektedir.

Çözüm; Demokrasiyi içselleştirmiş, üreten, kendinden emin, geleceğe güvenle bakan Türkiye için yeni bir başlangıçta…

Gencinden yaşlısına, öğrencisinden emeklisine, işçisinden işverenine, işsizinden iş aramaktan ümidini kesmiş olanına kadar tüm kesim geçtiğimiz hafta sonu sandığa gitti. Pamukkale ilçemizde 710 sandıkta görev yapan sandık kurulu üyelerimize, müşahitlerimize, bina sorumlularımıza, bilişim sorumlularımıza ve iktidara inanarak son ana kadar mücadelemize destek olan üyelerimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Sandıklara giren oylar aynen çıkarak ıslak imzalı tutanaklara eksiksiz ve sorunsuz kayıt altına alındı. Büyük bir sulh içinde seçim güvenliği açısından hiçbir sorun yaşanmadan seçim tamamlandı.

“PAMUKKALE, KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI GÖRMEK İSTİYOR”

Vatandaşımızın büyük teveccühü ile 13.Cumhurbaşkanı Adayımız Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 109.376 oy ile Pamukkale’deki geçerli oyların %48,07’sini alarak 1. oldu. Vatandaşımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz dedi.

“HİZMET İSTEDİKLERİNİN MESAJINI VERMİŞTİR”

28.Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçlarında ise; Cumhuriyet Halk Partisi 2018 Haziranında gerçekleşen bir önceki seçime göre oylarını %23 artırarak 59.612’den 73.434’e yükseltmiştir. Biz oylarımızı artırırken Cumhur ittifakı bileşenleri AKP ve MHP’nin oyları büyük düşüş yaşamıştır. Her türlü iktidar imkânını sahaya sürmekten çekinmeyen iktidar partisi AKP ile aramızdaki oy farkı 25.595’den 2.600’a kadar inmiştir. İttifak grubu olarak ise oyların %46,52’sini alan Millet İttifakımız, Cumhur İttifakının önünde 1. olmuştur. Vatandaşımız bizlere büyük destek vererek Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde zor zamanında yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve Millet İttifakı’ndan Pamukkale’de hizmet görmek istediğinin mesajını vermiştir.

Son sözü milletimiz 28 Mayıs’ta tekrar sandığa giderek ve iradesini ortaya koyarak söyleyecek. İnanıyoruz ve biliyoruz ki; 28 Mayıs akşamı Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına merhaba diyeceğiz”.