Özel insanlardan özel etkinlik

Özel insanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, 7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramında işaret dili kullanarak müşterilere servis yaptı. Ardından yine işaret dili ile 'Hayat Bayram Olsa' şarkısını seslendirdiler.

Özel insanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, 7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramında işaret dili kullanarak müşterilere servis yaptı. Ardından yine işaret dili ile “Hayat Bayram Olsa” şarkısını seslendirdiler.

 

Zaman zaman yaptığı etkinliklerle adından söz ettiren Özel insanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yine güzel bir etkinliğe imza attı. Çamlık Hayal Kahvesinde 7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramında işitme engellileirn sorunlarına dikkat çekmek isteyen dernek üyeleri, işaret dili kullanarak müşterilere servis yaptı. Ardından yine işaret dili ile “Hayat Bayram Olsa” şarkısını seslendirdiler. Etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan Özel insanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Aysun Tonel, 2002 yılı verilerine göre Türkiye’de ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sinin engellilerden oluştuğunu söyledi



“2000'E YAKIN İŞİTME ENGELLİ VAR”

Türk İşaret Dili tarihi Osmanlı İmparatorluğu’na kadar uzandığını ifade eden Tonel, “Denizli’de 2000'e yakın işitme engelli kardeşlerimiz bulunmaktadır. 7-8 Haziran 2007 günlerinde ilk kez Türk İşaret Dili Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya dönemin Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Halûk Akalın'ın katıldı. Düzenlenen bu çalıştayda Türk İşaret Dili Parmak Abecesinin çift elle yapılması oy çokluğu ile kararlaştırıldı ve işaretler tek tek belirlendi. Türk İşaret Dili ile ilgili olarak çeşitli kararlar alındı. Yapılan bir teklifle çalıştayın açılış günü olan 7 Haziran, oy birliği ile Türk İşaret Dili Bayramı olarak kabul edildi. Türk işaret dili bayramımız kutlu olsun. Bizler de bu anlamlı güne özel bir etkinlik hazırladık. Vatandaşların tepkisi bizleri memnun etti” dedi.


İşaret dili özel insanlar aysun tonel