ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

KPSS'den sonra ortaya atılan iddialar tartışılırken Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.


Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)  Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları bir yayınevinin deneme sınavlarında sorduğu soruların şıklarına kadar aynı olduğunu ileri sürdü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri yer aldı.

İDDİALARIN ARDINDAN ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI!

İddialar ardından Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Yerine ise bir atama gerçekleşmedi.