Osmanlı Ocakları 1299, Birol Uz ile yola çıktı

Genel Merkezi İzmir'de olan Osmanlı Ocakları 1299 Derneği'nin Denizli'de teşkilatlanma çalışmaları hızlı başladı. Denizli İl Başkanlığını Birol Uz'un üstlendiği dernek, yakın zamanda ilçelerde de teşkilatlanacak.

Osmanlı Ocakları 1299 Derneği, Denizli’de teşkilatlanma çalışmalarına hızlı başladı. Dernek İl Başkanlığını İşadamı Birol Uz’un üstlendiği Osmanlı Ocakları 1299, Denizli’de yakın zamanda tüm ilçelerde teşkilatlanmayı hedefliyor.

Mazbatasını alarak göreve başlayan ve Osmanlı Ocakları 1299 Derneği hakkına bilgiler veren Dernek İl Başkanı Birol Uz, Derneğin merkezinin izmir olduğunu, yurt içi ve yurt dışında şubeler açabileceğini söyledi. Derneğin amacı ve faaliyet alanı hakkında bilgiler veren Başkan Uz, “Derneğimiz, Osmanlı kültürü için hassasiyetle mücadele eden adalet, hoşgörü ve barış yanlısı, kardeşlik duygusu yaşayan, Osmanlı torunlarını bir araya getirerek birlik ve beraberliklerini sağlamak öncelikli hedefimiz olacak” dedi.

 

“OSMANLI RUHU HAKKIYLA VAR OLMALI”

“Bunun yanında, hiçkimseyi hakir görmeden, tüm etnik kökenlerin ırkı, dili, dini, mezhep ayrılığı yapmadan önce ülkemizde Osmanlı ruhu hakkıyla var olmalı diyoruz” diyen Uz, “Daha sonra bütün dünyaya kardeşlik adına duyurulmasını sağlayacağız. Beraber kavgasız, silahsız, savaşsız yaşayabilmek adına insanların rahat bir hayat sosyal ve ekonomik ferahlık adına zalime dur, mazluma da hizmet adına faaliyetler göstermek adına derneğimiz kurulmuştur” dedi.

Mustafa KARAPINAR

osmanlı ocakları 1299 birol uz denizli