Onların hepsi isimsiz birer kahraman

Denizli'de İtfaiye Haftası ile teşkilatın 309. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda Büyükşehir İtfaiyesinin modern araç, ekipman ve teçhizatlarını sergilendi. Yangın ve deprem gibi afetlere müdahalelerine devam ediyorlar

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası ile itfaiye teşkilatının 307. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı, Afet İşleri Dairesi Başkanı Ufuk Tarakçıoğlu, itfaiye dairesi personeli ve vatandaşlar katıldı. Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından geleneksel itfaiyeci duası ile devam edildi. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, canlarını ortaya koyarak milletin imdadına itfaiye teşkilatının haftasını kutladı. Başkan Zolan, “Gerçekten itfaiyemiz son 5 yılda birçok imtihandan geçti. Önce orman yangınları sonrasında hepimizi derinden sarsan depremler ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 11 ilimizdeki depremlerde büyük gayretiniz oldu. Görev anlamında nerede ihtiyaç varsa biz oradayız başkanım diyerek koştunuz. Ben orada arkadaşlarımızın yanındaydım ve onların nasıl gayret gösterdiğini nasıl çalıştığını şahit olan bir insanım. O yüzden her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

ONLARCA DÜNYAYI KURTARDILAR

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Büyükşehir İtfaiye’nin bölgedeki insanların yardımına koştuğunu ve onlarca canı kurtardığını anlatan Başkan Zolan, “Bir hayatın kurtarılmasına vesile olan dünyayı kurtarmış demektir. Siz o deprem bölgesinde onlarca dünyayı kurtardınız” dedi.

Denizli itfaiyesi ne zaman kuruldu Osman Zolan Denizli itfaiyesinde kaç kişi çalışıyor