Okulların açılması 1 Mart'a mı ertelenecek?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da deprem bölgesindeydi. Okulların açıklamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Özer; '10 ildeki eğitim-öğretime 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. 1 Mart'ta başlayacağımızı açıklamadık' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremin yaşandığı illerden biri olan Malatya’daydı. Bakan Özer incelemelerinin ardından eğitim-öğretim sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer açıklamasında; “1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız. Hasarımız diğer binalara göre çok az Depremden etkilenen illerimizde okulların 23 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var. İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamaları da yapacağız. Eğitim-öğretimde neye ihtiyaç varsa atama yoluyla, görevlendirme yoluyla onu yapacağız. Koşulların iyileşmesi durumunda sınav tarihlerini belirleyeceğiz. Bir LGS ve YKS'yi açıkladık. LGS sınavının tarihini inşallah daha sonraki günlerde açıklayacağız” ifadelerine yer verdi.

 

okullar açılacak mı okullar tatil mi milli eğitim bakanlığı mahmut özer meb meb açıklama bakan özer okullar kapandı mı uzaktan eğitim okullar ne zaman açılacak