ÖĞRENCİLERE KAR ENGELİ

Kar yağışının etkisini gösterdiği Denizli'de Acıpayam, Çameli, Tavas ve Beyağaç'ta yarın okulların tatil edildiğini haberi geldi.


Denizli ve çevresi dün gece saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına girdi. Yolların zaman zaman kapanması nedeni ile sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. İlçelerden ise okulların tatil edildiğine dair haberler gelemeye başladı.

Sömestr tatilinin son gününde Acıpayam, Çameli, Tavas, Beyağaç ilçelerinden kar tatili haberi geldi.
Acıpayam Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlçemizdeki olumsuz hava şartları insan sağlığı ve trafik güvenliği riskleri oluşturabileceğinden 6 Şubat 2023 Pazartesi günü bir gün süreyle;

    İlçe merkezi ve mahallelerimizde bulunan tüm seviyedeki okullarda eğitim öğretime ara verilmesine,

    Tüm kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personellerimizin idari izinli sayılmasına kaymakamımızca karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Çameli İlçesinden gelen açıklamada ise “Çameli İlçemizde İlçe Hıfzıssıha Kurulu Kararıyla 06.02.2023 Pazartesi günü olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçemizdeki tüm eğitim-öğretim kurumlarında eğitime 1 gün ara verilmiştir. Engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli idari izinli sayılacaktır” denildi.

Tavas Kaymakamlığı ise "Ilçemizde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Temel ve orta eğitim öğretimkurumlarımızda eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Kamuoyuna duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Beyağaç Kaymakamlığı açıklamasında, "İlçemizde olumsuz hava şartlarının devam etmesinin, insan sağlığı ve trafik güvenliği riskleri oluşturması nedeniyle; 06.02.2023 Pazartesi günü 1 gün süreyle İçemizdeki okullarda eğitim-öğretime ara verilmiştir" dedi.