O tarihler arasındaki doğalgaz bedelini devlet karşıladı!

1 ay boyunca ücretsiz olacak olan evlerde kullanılan doğalgaza ilişkin Denizli'nin doğalgaz dağıtım şirketi Enerya, abonelerine mesaj yoluyla bilgilendirme yaptı. Şirketten gönderilen mesajda 24 Nisan -31 Mayıs tarihleri arasında kullanılacak olan doğalgazın bedelinin devlet tarafından karşılandığına dikkat çekildi.


 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedellerine dair belirlediği usul ve esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı. Usul ve esasların yayınlanmasının ardından Denizli’nin doğalgaz dağıtım şirketi Enerya, abonelerine mesaj yoluyla bilgilendirme yaptı. Şirketten gönderilen mesajda, “Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği Karadeniz gazının devreye alınmasından dolayı 31 Mayıs 2023 tarihine kadar oluşturulacak ilk faturanız, Devletimiz tarafından karşılanacaktır. Fatura oluşturma işlemleri başladığından sayacınızın ulaşılabilir olması önem arz etmektedir” denildi.

 Resmi Gazetede yer alan genelgeye göre 1 Mayıs 2024’e kadar evlerde kullanılacak olan doğalgazın 25 metreküpü de devlet tarafından karşılanacak.



 

enerya doğalgaz doğalgaz müjdesi doğalgaz bedava doğalgaz fatura enerya doğalgaz denizli doğalgaz