O sade bir heykel değil

Denizli'nin simgelerinden biri haline gelen ve 10 yılda yüzbinlerce insanın fotoğraf çektirdiği cam horoz heykelinin özellikleri dudak uçurtan cinsten.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cam horoz heykeli eserini yapan sanatçılar Ömür Duruerk ve Fatih Duruerk ile Türkiye’nin en büyük cam heykeli önünde bir araya geldi. Cam sanatçısı Ömür Duruerk ise, 10 yıl önce cam horoz heykelinin açılışını yaptıklarını hatırlatarak, çok ince işçiliği olan heykelin sanat ve mühendislik yönünden önemli olduğunu söyledi. Bir yıllık emeklerini Denizli’ye emanet ettiklerini belirten Duruerk, “Kentsel kırılganlık ve nezaket kavramı diye bir tezimiz vardı. Bunun şu anda şehirde canlı örneğini görüyoruz. 10 yıldır cam horoz heykelini koruyan ve gece gündüz sahip çıkan Denizli’ye teşekkür ediyoruz” dedi. Fatih Duruerk ise, Denizli halkına 10 yıl boyunca cam horoz heykeline gösterdikleri saygı ve nezaket için teşekkür ederek, bu sayede eserin bu yıla kadar sapasağlam geldiğini işaret etti.

 

CAM HOROZ HEYKELİ

21 Ağustos 2013 yılında açılışı yapılan cam horoz heykeli, 2,6 metre yüksekliği ve kaidesiyle birlikte 4.10 metre yüksekliğe ulaşan büyüklüğü ve camdan yapılmasıyla Türkiye'nin en büyük cam heykeli unvanını taşıyor. Heykel, Denizlili sanatçılarla tasarlanıp üretildi. Alevle çalışma, şekillendirme, fizyo cam tekniği kullanılarak ortaya çıkarıldı. Türkiye'nin açık havada sergilenen en büyük cam heykeli unvanına sahip 7 bin parça eserin her bir parçası elde üretilmesinin ardından birleştirilerek bu hali aldı.

Denizli horozu Cam horoz heykeli 10 yaşında osman zolan Fatih Duraek Ömür Duraek cam sanatı