O geceyi özetleyen cümle "Dua ettim"

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdür Yardımcısı Sefa Karataş'tan Sarayköy yangını ile ilgili kritik cümle. "Dua ettim"

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdür Yardımcısı Sefa Karataş yangın alanındaki son durum hakkında bilgi verdi. Karataş, “ Biz Sarayköy’deki ihbarı saat 17.00’de aldık. Yan alanına geldiğimizde Tekke Mahallisi girişinde toz, duman karışmış durumda üzerimize geliyordu. Arkadaşlara köyün boşaltılması gerektiğini söyledim. Rüzgarın etkisiyle 420 hektarlık alan yandı. Ben o gün ‘sabah olsun’ diye dua ettim. Rüzgar biraz gece hafifledi, ekiplerimiz yangının etrafını sardı ama bir daha doğu istikametinde yangını kaçırmış olsaydık belki bin 400 hektar alan daha yanacaktı" dedi. 



YENİDEN AĞAÇLANACAK

"helikopterler bizim can damarlarımız oldu" diyen Karataş, "Sabah olduğunda rahatladık. Batı illerinden Denizli, Antalya, Eskişehir, Isparta, Muğla ve Manisa olmak üzere 6 ilden 40 arasöz, 12 ranger, 6 tane dozer, 7 tane greyder, 3 uçak, 3 helikopter müdahale edildi.  Araç desteği sağlayan Büyükşehir Belediyemize ve Sarayköy Belediyemize de ayrıca teşekkür ederim. Yangın alanlarında kaba ölçümler yapıldı, hassas ölçümlerine de başladık. Neler yapabiliriz ölçüyoruz. Mevsim el verirse yıl sonuna kadar işlemesini yaparız. Şubat, marta kadar ağaçlandırırız” dedi.

sarayköy yangını orman dua ettim