Müjdeli haber geldi stat için ihale yapıldı

Yaklaşık 4 milyon lirayı bulan yeni stat, Fifa ve federasyon şartlarına uygun 40 bin metre karelik bir alana yapılacak.

Çivril'in mevcut stadı yıkılıp yerine yenisinin yapılması için ihale yapıldı. Yaklaşık 4 milyon lirayı bulan yeni stat, Fifa ve Federasyon şartlarına uygun 40 bin metre karelik bir alana yapılacak.

Askı ve itiraz sürelerinin dolması ile Temmuz ayı gibi yapımına başlanacak olan stadın ihale şartlarına göre 210 gün süresi bulunuyor. Çivril halkının 2018 yılında kavuşacağı yeni stadında bin kişilik tribün, 8 metrelik tartan pist, 45x35 ölçülerinde bir halı saha, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahası yer alıyor. Sosyal yaşam alanlarına da yer verilen stat da 200 metre karelik bir restoran ve çocuk oyun parkları da yer alıyor. FİFA ve Federasyon standartlarına uygun olarak yapılacak olan sahada Denizlispor maç yapabilecek.Amatör kulüp maçlarının Çivril'e çekilmeye çalışılması ile birlikte hem çarşıya bir canlılık gelecek hem de Çivril'in tanıtımı yapılmış olacak.



İhale sonrası Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven yaptığı açıklamada ilçeler arasında en büyük stat olacağını vurgulayarak; "Yeni stadımız Fifa ve Federasyon şartlarına uygun olarak yapılacak. Büyük takımlarında maç yapabileceği sahamızda belki Denizlispor'un oynayacağı bir dostluk maçına da ev sahipliği yapabiliriz. 2018 yılında Yeşil Çivril Belediyespor'umuz yeni sahasında bir çok başarıya imza atacağını düşünüyorum. Sahası, spor alanları ve sosyal yaşam alanları ile Çivrilimiz'e dört dörtlük bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiden tüm Çivril halkımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.