Mucize kurtuluşun canlı tanığı o anları anlattı

İzmir'de yaşanan depremde 65 saat sonra kurtarılan Elif'in hayata tutunmasını sağlayan isimlerden biri olan İHH Denizli arama kurtarma ekibi lideri Serdar Çiftçi, yaşanan duygusal anları www.denizlidesiyaset.com okurlarına anlattı.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan, aynı zamanda mucize kurtuluşların da yaşandığı İzmir depreminde hala enkaz çalışmaları devam ederken sabah saatlerinde Ayda’nın 91 saat sonra kurtulması herkesi sevince boğdu. Umutları yeşerten gelişme olan önceki gün yaşanan Elif’in kurtuluşuna şahitlik eden isimlerden biri olan Denizli İHH Arama Kurtarma Ekibi Lideri Serdar Çiftçi, olay anını ve yaşadıklarını anlattı. İzmir’deki o anları www.denizlidesiyaset. com okurlarına anlatan Serdar Çiftçi, daha önce çok sayıda arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını, Elif’in kurtulması ile en unutulmaz anlardan birine daha şahitlik ettiklerini anlattı. Depremi ilk duyduğu anlardan itibaren organize olduklarını anlatan Çiftçi, “Cuma günü eve gidince hanım lambanın sallandığını deprem olduğunu söyledi. Hemen 60 ilde 800 arama kurtarma gönüllü teknisyeni bulunan, benimde Denizli ekip liderliğini yürüttüğüm İHH arama kurtarma sosyal medya gurubunun mesajlarına baktım. Deprem merkez üstü İzmir Seferhisar yazıyordu. Kısa bir süre içinde organize olduk ve 3 araç ile 12 kişi, İzmir’e vararak enkazda çalışmaya başladık” dedi.

“ELİF’İN SESİNİ DUYDUK”

“İlk gece çalıştığımızda bölgede herhangi bir canlı yada ölü ye rastlamadık” diyen Çiftçi, “2. gün içimizden bir ses bu gün bir şeyler olacak diyordu ve nitekim bir bayan cesedi hemen akabinde aynı bölgede bir bayan ve kucağında kız çocuğu cesetlerine rastladık. 3. gün farklı bir bölgede Doğanlar Apartmanında çalışmamız söylendi ve biz oraya intikal ettik. Saha koordinatörü AFAD yetkilisi bize hemen onlara yardım etmemizi söyledi ve biz çalışmaya başladık. Yetkililer ve sivil toplum kuruluşları sanki küçük Elif’in sesini duymuşcasına canla başla çalışıyorlardı. Hadi amcalar beni kurtarın sizi bekliyorum diyormuş gibiydi. Hele babası beni çok etkiledi” dedi.

KURTARILMA ANINI ANLATTI

Eşini enkazdan ölü çıkarmış ama gözü enkazda sanki Elif’in sesini duyuyormuş gibi bizi motive etmeye çalışıyor, sizlerden Allah razı olsun siz ban Elif’i canlı çıkaracaksınız. Son noktaya geldik dikkatli olalım gibi söylemlerde bulunuyordu. O’nun kararlı tutumu hepimizi motive etmişti. 3. Gün, gün ağarırken dairenin son odası Elif’in odası idi. İtinalı çalışma ve azmin kararlılığın sonucu Elif bebek göçük altından çıkartıldı. Elif bebek çok şükür ki, yaşıyordu. Hepimizin gözleri doldu. Alkışlar arasında gözyaşlarımız sel olup aktı. Rabbim kim ki bu çalışmalara en ufak bir katkı sağladı ise, sadece sahada enkaz kaldırarak değil su, çorba, simit dağıtanlar da dahil hepsinden binlerce razı olsun. Güzel ülkem Türkiye... Başka Türkiye yok…” dedi.

Mustafa KARAPINAR

mucize kurtuluşun canlı tanığı anlattı İhh denizli arama kurtarma serdar Çirftçi İzmir depremi