Milletvekili Yıldız'dan iddialara yanıt geldi

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oturum sonlanmasına neden olan ve katılmayan AK Partili vekillere 'Hakkımı helal etmiyorum' diyerek tepki gösterdiği genel kurul toplantısına katılmadığına dair çıkan haberler ile ilgili basın açıklamasında bulundu.


Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın Grup konuşmasında kastettiği 31 Ocak 2023 tarihinde, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan ve o gün için Genel Kurulun erken kapanmasına sebep olan yoklamaya katıldım. Hatta bunu o an ofisimde bulunan Denizli Spor Kulübü Başkanı Mehmet Uz, Denizli İ l Spor Müdürü Ömer İlman ve Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'la görüşmelerimi keserek yaptım. Haberin içinde zikredilen 26 Ocak 2023 tarihli yoklama sırasında ise Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Heyeti Başkanı olarak yurtdışında görevli ve TBMM Başkanımız tarafından izinliydim.
Yurtdışında görevli olmadığım ve Denizli'de bulunmadığım zamanlarda, TBMM Genel Kurulu çalışmadığı günlerde bile iş gereği hep TBMM'deyim. Nitekim TBMM kayıtlarına göre 2022 yılında tek devamsızlığım 1 Ağustos 2022 olarak görülmektedir. Aslında o gün de ülkemize resmi bir ziyarette bulunan Libya Meclis Başkanı'na refakat etmek için görevlendirilmiştim ve aslında izinliydim." dedi.