Milletvekili Özkan CHP'yi takdir etti AMA...

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, "Bu millet batının gözlükleri ile değil kendi milli ve yerli anayasasını hayata geçirmesi lazım" dedi. Satır arasında CHP'yi takdir ettiğini de söyleyen Özkan, çok konuşulacak ifadelere de imza attı.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleşen "hukukçular referandumu anlatıyor" konulu panelde konuştu. 

Türkiye Hukukçular Platformu tarafından organize edilen ve Av. Zafer Ersin Topoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı panelde Milletvekili Özkan, "ülkelerin ihtiyaçlarından, refah, kalkınma hedeflerini ortaya konacak anaysalar arayışında olmuştur. Her ülke kendi yapısına uygun anayasasını yapmıştır. Bu anayasa, milletimizin medeniyetinden süzülen anayasa olması lazım. Bu millet batının gözlükleri ile değil kendi milli ve yerli anayasasını hayata geçirmesi lazım" dedi. 

 



CHP'Yİ TAKDİR ETMEK LAZIM

"Ayakkabının ayağı sıktığını giyen bilir. Saten bilmeler" diyen Özkan, sözlerini "Bu ülke kendi medeniyet değerleri içinde bir anayasa yapıyor. Bu milletin içinden gelen anaysa ise zaten millet nazarında teveccüh görür. Bizim medeniyetin kendi içinde örf ve adeti var. Herhangi bir yerde yazmaz ancak herkes tarafından bilinen davranışlar bütünüdür. CHP'yi bir noktada takdir etmek lazım. İlk kez anaysa teklifi hazırlayarak kamuoyu ile paylaşmış. İşte AK Parti ve MHP'nin teklifi içinde 1991 yılında CHP'nin o dönemki teklifi de masaya yatırıldı. Türkiye'nin uzlaşıya dayanan düzenlemesi olduğunu nedir söyleyebiliriz. Hayır cephesinin hazırladığı reklam filmini gördüm. Muhteşem bir reklam filmi çekmişler. CHP'nin mevcut kadrosu ile iktidar olma şansı yok. Sivil toplumdan akademik alama kadar toplumun tüm kesimi millileşecek. CHP bizim eserimizin. Eski anlayışını bir yana bıraktı. Muhalefetsiz bir toplum gelişmez. Bu anlamda gerçek bir muhalefetin hayata geçeceğini düşünüyorum" dedi.