MHP'ye geçen isimler ilk kez konuştu

Mahalli idareler seçimlerinde DP ve İyi Parti'den seçilen Kale Belediye Meclis Üyelerinin MHP'ye katılması kamuoyunda ses getirdi. MHP Kale ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Özkan Yeniay'ın öncülük ettiği gelişme sonrası MHP'ye geçen isimler, ilk kez www.denizlidesiyaset.com'a konuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen MHP 13. Olağan İl Kongresinde en dikkat çeken gelişme İki Kale Belediye Meclis üyesinin MHP saflarına katılmadı oldu. Demokrat Parti’den katılan Yakup Karaceylan ve İyi Parti’den katılan Ali Kesici’nin Rozetlerinin takılmasın ardından Kale İlçesi’nde MHP’li Belediye Meclis Üyesi sayısı beşe yükseldi. Konu ile ilgili olarak www.denizlidesiyaset.com’a açıklamalarda bulunan Kale MHP İlçe Başkanı Yusuf Yarımca, Kale’de MHP’nin çok daha iyi yerlere gelmesi ve oy potansiyelinin artması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek “Kale İlçesi olarak MHP’li 3 üyemiz vardı. İki üyemizin de katılması ile şu anda beş üyemiz oldu. Bu nedenle çok gururluyuz. Milliyetçi Hareket Partisine katıldıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Ben il başkan yardımcılığı yaptım. Kale’de belediye başkan adayı oldum. İttifaktan dolayı çekildim. Şuanda da görev yapmaya devam ediyoruz. İnşallah Partimizi burada en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.



“YUVAYA DÖNDÜK”

“Biz hiçbir zaman MHP’den kopmadık” diyen Demokrat Partiden Milliyetçi Hareket Partisine geçen Belediye Meclis Üyesi Yakup Karaceylan, “Ancak yerel seçimler çeşitli olaylara neden olduğu için değişik yerde görev almam gerekiyordu orada görev aldık ve asıl yuvamıza döndük. İnşallah burada en iyi şekilde Kalemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 

İyi Parti’den MHP’e geçen Belediye Meclis Üyesi Ali Kesici de “Kale Belediye meclis üyesiyim 80’li yıllardan itibaren ülkücü hareketin içerisinde olan birisiyim. Bir buçuk yıllık bir aradan sonra ara vermiş olduğum davama döndüğüm için çok mutluyum. İnşallah bundan sonra Kale’de davamızın çok daha iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

YENİAY: KENDİLERİNİ BİZDEN AYRI GÖRMEDİK

MHP’de bir dönem İl Başkan Yardımcılığı yapan, 31 Mart seçimlerinde de Kale ve Büyükşehir belediye meclis üyesi seçilen Özkan Yeniay da konuşmasında, “Cumhur ittifakı olarak Kale ilçesine önemli hizmetler yapma adına gayret içerisindeyiz. İki önemli isim ile meclis toplantıları ve diğer zamanlarda uyumlu bir şekilde çalışıyorlar. Kendilerini aramızda görmekten mutluyuz. Zaten hiçbir kendilerini bizden ayrı görmedik. Bu süreçte bizim de gayretlerimiz oldu. Artık MHP grubu olarak daha güçlüyüz” dedi.

Mustafa KARAPINAR

mhp’ye geçen isimler ilk kez konuştu kale mhp Özkan yeniay yakup karaceylan ali kesici