MHP kongresi başladı

Milliyetçi Hareket Partililer, partiyi 2023 seçimlerine götürecek il yönetimi ve başkanını seçmek aracıyla sandık başına gidiyor.

MHP 13. Olağan Denizli İl Kongresi Lara Düğün Salo’nlarında yapıldı. Pandemi kuralları çerçevesinde sınırlı katılım ile yapılan kongrede MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan divan başkanlığı yaptı. Mevcut başkan Cafer Birtürk’ün tek aday olduğu kongre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajı ile başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin de katıldığı kongrede belediye meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, teşkilat başkanları, kadın kolları, Ülkü Ocakları mensupları da hazır bulundu. 
İKİ MECLİS ÜYESİ MHP’YE KATILDI
Kongrenin açılışında konulan İl Başkanı ve Başkan Adayı Cafer Birtürk, “Geçmişte çok bedel ödedik. Şehitler verdik. Hiçbir zaman vazgeçmedik. İl başkanlığına atandık. 11 Haziran 2017’de kongre yaptık. Türkiye’de ilk kez Denizli’de tek aday olarak seçimlere girdik. Bu süre içinde çok önemli süreçler geçirdik. Oyumuzu ciddi anlamda artırdık. 20 belediyeden Cumhur ittifakı olarak 15’ini aldık. Pamukkale Belediyesini kazanma başarısını gösterdik. Herkese teşekkür ediyorum. İyi Parti’nin Büyükşehir belediye başkan adayları vardı. Hepsini sandıkla gömdük. 19 kongrenin hepsine giderek divan başkanlığı yaptık. Delegelerle ve partililerle beraber olduk. Parti binamızı aldık” dedi. Konuşmanın ardından DP Kale Meclis Üyesi Yakup Karaceylan ve Kale İyi Parti Meclis Üyesi Ali Kesici MHP’ye katıldığı müjdesini verdi. Her iki ismin rozetlerini Leman Kalan ve Gülay Özcan taktı.
İŞTE BİRTÜRK'ÜN LİSTESİ: