MHP'de gözler iki büyük ilçeye çevrildi
MHP'de ilçe kongre süreci devam ediyor. Pamukkale ve Merkezefendi İlçelerinde seçimler, bu hafta sonu yapılacak. Bir ilçe, eski başkan ile devam ederken, bir ilçeye de yeni başkan geliyor.
Milliyetçi Hareket Partisi’nde ilçe kongre süreci tüm hızı ile sürüyor. Babadağ, Sarayköy, Buldan, Çameli, Beyağaç, Güney, Acıpayam ilçe kongrelerini tamamlayan ve yeni dönem başkan ve yönetimde yer alacak isimleri belirleyen teşkilat kongreleri 22 Temmuz 2026 tarihinde Bozkurt, Çardak ve Çivril ilçe seçimleri ile devam edecek. 23 Temmuz 2026 tarihinde sadece Baklan seçimleri yapılacak. 24 Temmuz 2026 tarihinde ise Çal, Bekilli, Serinhisar seçimleri ile takvim işlemeye devam edecek. 25 Temmuz 2026’da ise Kale ilçesinin seçimleri yapılacak. İki büyük ilçe olan Pamukkale ve Merkezefendi ile Tavas seçimleri 26 Temmuz 2026 tarihinde yapılacak. Takvim, 31 Temmuz’da Honaz ilçe seçimleri ile sona erecek.
PAMUKKALE DEVAM EDERKEN, MERKEZEFENDİ’DE DEĞİŞİM VAR
Yapılacak olan kongrelerde en çok yanıtı merakla beklenen sonu Pamukkale ve Merkezefendi İlçe teşkilat seçimleri olacak. Pamukkale’de mevcut İlçe Başkanı Av. Alptuğ Burak Karatepe yeni dönem için delegelerden tekrar yetki isterken, Merkezefendi İçe teşkilat başkanlığında ise değişim yaşanacak. Hasan Aybay’ın yeniden aday olmadığı Merkezefendi’de, Av. Halil Buğra Acemi önderliğinde hazırlanacak liste seçimlere girecek.