Memleket Partisi'nde Erhan Derici sahne alıyor

Memleket Partisi'inde kurucu il başkanı Yılmaz İçen'in istifası ile boşalan il başkanlığına beklendiği gibi Erhan Derici aday oldu. Hedeflerini açıklayan Derici, Ülkenin geleceği için önemli bir alternatif olacağımıza inanıyorum' dedi.

Memleket Partisi’nde il kongresine sayılı günler kala beklenen gelişme yaşandı ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Erhan Derici, il kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. İl Sekreteri Efe Serdar Gökdağ, Pamukkale ilçe Başkanı Savaş Akman ve Merkezefendi İlçe Başkanı Osman Uluköy ile Acıpayam ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi  Ertan Başkan’ın da katıldığı basın toplantısını çok sayıda partili takip etti. Sözlerine, “siyasetçi bir babanın evladı olarak uzun süre siyasetten uzak kaldığını ifade ederek başlayan Derici, “Fikrime uygun bir parti olmadığı için bu zaman kadar siyasetten uzak kaldım. Muharrem İnce’nin kurduğu partiyi kendime yakın hissettiğim için Merkezefendi kurucu ilçe başkanı olarak siyaset sahnesindeki yerimizi aldık. İl kongresinde de il başkanlığına adayım” dedi.

“ZORLUKLARI BİLİYORUZ”
Gazetecilerin “Nasıl bir il başkanlığı profili sergileyeceksiniz? şeklindeki bir soruya Derici, “Ben yapı olarak sert bir insan değilim. Doğru olan şeyi yapma konusunda kimsenin kalbini kırmak ve sert olmaktan çekinmem.  Ancak, zaman zaman sert, zaman zaman da mülayim bir il başkanlığı süreci geçireceğime inanıyorum. Doğru bildiğimiz yolda ilerleyeceğiz. Yönetim profilimiz de yenilikçi isimlerden oluşuyor. Ülkenin geleceği için önemli bir alternatif olacağımıza inanıyorum” dedi. Partisini seçimlere götürecek olmanın zorluğuna dair bir soruya da Derici, şu karşılığı verdi: “Siyasette yeni bir kişiyim. Ancak çevremde çok sayıda tecrübeli insanlar var. Zorlukları göze alarak bu yola çıktık. Genel başkanımız da para olmadan sadece fikir ve yürekle siyasi pati kurma cesaretini gösterdi.  Bizler de bu cesareti ekip arkadaşlarımız ile göstereceğiz…”  
Mustafa KARAPINAR
 

memleket partisi erhan derici il kongresi aday denizli denizlidesiyaset