Meclisteki dengeleri altüst etti

Merkezefendi Belediyesi, son belediye meclisinde encümen üyelerini seçti. CHP'den istifa ederek bağımsız meclis üyesi olarak devam eden Murat Cımık, en yüksek oyu alarak ilk sıradan encümenliğe seçildi.

Merkezefendi Belediye Meclisi Nisan Ayı Birinci Bileşimi İlk Oturumu, dün Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Encümen seçimlerinin gerçekleştirildiği toplantıda ilginç bir durum yaşandı. İstifa eden CHP’li üç meclis üyesinden biri olan Murat Cımık, bağımsız olarak aday olduğu encümenlik seçimlerinde 20 oy alarak ilk sıradan seçildi. AK Parti’den Yavuz Aki 19 ve MHP’den de Hüseyin Fırat Dağdeviren ise 18 oyla, yeni dönemde Merkezefendi Belediyesi encümen üyesi oldu.

Bağımsız Meclis Üyesi Murat Cımık’ın, geçen dönem CHP’den encümen üyesi olduğu ve yine en yüksek 21 oy alarak encümen seçildiği ise dikkatlerden kaçmadı.

MİLLET İTTİFAKI ADAYLARI GERİDE KALDI

CHP’nin adaylarından Serkan Kaya 15 oyda, İbrahim Abuşaha 17 oyda ve İyi Parti Adayı Himmet Kaynak ise 14 oyda kaldı. Bu oylama bakıldığı zaman  Millet İttifakında, bazı üyelerin kendi adaylarına oy kullanmadığını ortaya koydu.