Kuyuya düşen koyun ve kaplumbağa kurtarıldı

Çameli ilçesi Gökceyaka Mahallesi'nde kuyuya düşen koyunu kurtarmak isteyen itfaiye ekipleri kuyuda bulunan kaplumbağayı da kurtardı.

Çameli ilçesi Gökceyaka Mahallesi Akdere Mevkiinde bir koyunun kuyuya düştü. Koyunun kurtarılması için itfaiye ekipleri seferber oldu. Kurtarılan koyun, sahibine teslim edildi.  Çameli'ye bağlı Gökçeyaka Mahallesindeki evinin yanındaki otluk alana hayvanlarını bırakan Şeref Şaylan bir süre sonra koyunlardan  birinin kaybolduğunu gördü. Koyunu  aramaya başlayan Şaylan, hayvanın evin yanında otların arasında kalan 3 metre genişliğinde yaklaşık 10 metre derinliğindeki eski bir kuyuya düştüğünü fark etti. Kendi imkanlarıyla koyunu çıkaramayan Şaylan ve yakınları, Denizli  Büyükşehir Belediyesi Çameli Şube itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ekipleri, yarım saatlik çalışmanın ardından koyunu  bulunduğu yerden çıkartılarak sahibine teslim etti. Ekipler, çelik halat ve makara yardımıyla indikleri kuyudan halatla yukarı çekti. Bu arada, kullanılmayan kuyunun ağzı tahtayla kapatıldı. 

 



KAMLUMBAĞA DA KURTARILDI

Aşağıda koyunun yanında kaplumbağanın da mahsur kaldığını gören itfaiye eri, koyuna  ipleri taktıktan sonra eline aldığı kaplumbağa ile yukarı çıktı. Uzun uğraşlar sonucu çıkarılan koyun  sahibine verilirken, kaplumbağa doğal yaşam alanına bırakıldı.

Çameli koyun kaplumbağa İtfaiye