Kulisler bu paylaşımdaki sevimli kızı konuşuyor

Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala hafta başı başlayacak uyum süreci öncesinde gelen bu paylaşım, herkese tebessüm ettirdi. O dönemin 'küçük somurtkan kızı, günümüzün belediye başkanı…

2023-2024 eğitim öğretim sezonuna sayılı günler kala Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın yaptığı ve doğum gününü de kutladığı paylaşım görenlere tebessüm ettirdi. Paylaşımının satır aralarında küçüklüğüne dair kullandığı ifadelerle “Kendisi ile barışık bir insan” olduğu mesajını veren Doğan, hem doğum gününü kutladı. Hem de geçmişe kısa bir yolculuk yaptı.

 

İŞTE O PAYLAŞIM

Bugün benim doğum günüm. Fotoğrafta gördüğünüz somurtkan kız çocuğu da benim. Ben de birçok çocuk gibi okula güle oynaya gitmedim tabi ki… İçeri girdiğimde de dışarı çıktığımda da ailemin beni buraya neden bıraktığını anlamaz bir ifadeyle onlara somurtarak bakıyordum. Fakat gün geçtikçe okul benim için yeni bir aile ve hayallerimi gerçekleştirebileceğim ikinci yuvam oldu.  

Fotoğraftaki bu küçük somurtan kız çocuğu, önce avukat sonra da Merkezefendili seçmenlerin desteğiyle Belediye Başkanı oldu. Dört buçuk yıldır bu şehre bütün gayretim ve onurumla hizmet ediyorum. İlçemize kazandırdığımız yüzlerce projenin içerisinde beni hala en çok heyecanlandıran işler, çocuklar için olanlar… Süt içmeyen hiçbir çocuk kalmasın diye ilk yaptığım iş her eve ücretsiz Halk Süt Projesini hayata geçirmek oldu. Eğitim burslarımızı, kreşlerimizi, parklarımızı, kurslarımızı hep çocuklar daha çok gülsün, eşit ve adil bir yaşama kavuşarak hayallerinin peşinden gidebilsinler diye hayata geçirdik. Hayatta olduğum sürece, şu küçük kız çocuğundan bir belediye başkanı çıkaran Cumhuriyet’in kazanımları için, bugünün çocukları yarının mutlu insanları olsunlar diye mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim.  Bugün, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, şu küçük somurtkan kız çocuğuna da yanındaki belediye başkanına da kendiyle barışık, mutlu bir kadın, mutlu bir anne olarak iyi ki doğdun diyorum…”

Mustafa KARAPINAR

Şeniz Doğan Merkezefendi Belediye Başkanlığı okul geçmişe yolculuk halk süt halk ekmek kreş