Kuduz, uyuz, şarbon tehlikesi yaşanabilir!

Denizli'de görev yapan Veteriner Hekim Özlem Küçükkepeci İnce, depremde yaşamını yitiren hayvanların toplum sağlığı açısından bir an evvel su kaynaklarından uzağa defnedilmesi gerektiğini vurguladı. Hayvanlardan insanlara geçen kuduz, uyuz ve şarbon gibi salgın hastalıklar da söz konusu olabileceğini belirten İnce, önemli uyarılarda bulundu.


MK Yapım stüdyolarında Pınar Kaytan ile Gündem programının konuğu olan Veteriner Hekim Özlem Küçükkepeci İnce 6 Şubat’ta yaşanan depremde enkaz altında kalan hayvan dostlarımız ile ilgili önemli bilgiler verdi. Enkaz altında aç ve susuz kalan hayvanlarda görülen sağlık sorunlarından ve tedavilerinden söz eden İnce, toplum sağlığını tehdit edebilecek bir konuya da değindi. Yaşanan depremde hayatını kaybeden hayvanlardan insanlara geçen salgın hastalıklar da söz konusu olabileceğini söyleyen Veteriner Hekim İnce, kuduz, uyuz ve şarbon tehdidi oluşabileceğini vurguladı. Uyarılarını da paylaştı.

Program Yapımcısı Pınar Kaytan’ın sorularını yanıtlayan Veteriner Hekim Özlem Küçükkepeci İnce’nin aktardığı önemli bilgilere videomuzdan ulaşabilirsiniz…
 

denizli kuduz uyuz şarbon hastalık salgın veteriner