KORUYUCU AİLELER KİMSESİZ ÇOCUKLAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Koruyucu Aile Derneği kimsesiz çocuklara yardım için kermes düzenledi. Koruyucu Aile Derneği başkan yardımcısı Şenay Akyol bu etkinliği bire bir takip ederek www.denizlidesiyaset.com internet haber sitemize ve haber258 mikrofonlarına konuştu.


Pandemi döneminde yavaşlayan etkinliklerine rağmen şuan da tekrar sesini duyuran Koruyucu Aile Derneği, Denizli’de bulunan koruyucu ailelere destek vermek için etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. 1 hafta sürecek olan kermeste elde edilen gelirin tamamı kimsesiz çocuklara bağışlanacak. Etkinlikte büyük rol oynayan dernek başkan yardımcısı Şenay AKYOL yaptığı açıklamada “Bu etkinlikte aile koruması altında yetişen evlatlarımıza destek olmayı hedefliyoruz. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığına da bizimle beraber oldukları ve bize destek çıktıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

KİMLER KORUYUCU AİLE OLABİLİR?

Koruyucu aile kavramının en önemli noktasının merhamet olduğunu belirten Akyol, koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlar için gereken kuralları sıraladı. Akyol bu konuşmasında, “ Koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlarımızın öncelikle 25-65 yaş aralığında olması gerekiyor. Daha sonrasında ise düzenli bir gelire sahip olmaları gerekmektedir.” diyerek bu iki maddeye dikkat çekti. Devamını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Melek BAKIRLI