"Korkunç heykellerle onurlandırmak mümkün değildir"

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Av. Fatih Durmaz, Merkezefendi Belediyesi tarafından sağlık çalışanları için yapılan anıt park için, 'Baştan savma bir biçimde, hiçbir sanatsal estetiği olmayan gülünç ve hatta korkunç heykeller ile sağlık çalışanlarını onurlandırmak mümkün değildir' dedi.

Merkezefendi Belediyesi, covid-19 ile mücadele eden sağlık çalışanları adına geçtiğimiz ay park açılışı gerçekleştirdi. AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Av. Fatih Durmaz, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirmede bulundu.
Başkan Durmaz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“CHP’li Merkezefendi Belediyesi hizmet ve projeleri ile değil maalesef ki heykelleri ile gündeme gelmiştir. Son iki yıldır yaşamış olduğumuz pandemi sürecinde en fazla fedakârlık gösteren; canını ortaya koyan sağlık çalışanlarımız olmuştur. Gece – gündüz demeden, büyük bir özveri ile çalışan sağlıkçılarımız adına ne yapsak azdır. Bu bağlamda Merkezefendi Belediyesi’nin sağlık çalışanlarını düşünmesi ve onları onurlandıracak bir hizmet yapması elbette ki takdir edilesi bir durumdur.

Ancak bu yapılırken de gelecek nesillerimize sağlık çalışanlarının emeğini ve alın terini ortaya koyan; kaliteli ve kalıcı eserler bırakmak gerekmektedir. Baştan savma bir biçimde, hiçbir sanatsal estetiği olmayan gülünç ve hatta korkunç heykeller ile sağlık çalışanlarını onurlandırmak mümkün değildir.  
Heykel yapma konusunda adeta uzman(!) olan CHP belediyelerinin kendi uzmanlık alanında dahi pek bir ilerleme kaydedemediği bu heykeller ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu çocuk parkına gidecek olan çocukların söz konusu heykelleri görüp korkmaması mümkün değil. Merkezefendi Belediyesinin çocuklarımızı korkutmaya hakkı yoktur. 

Ak Parti döneminde tamamlanıp açılışı yapılan bir parkın ismini değiştirip daha sonra da CHP Genel Başkanının Denizli ziyaretinde başka bir hizmeti olmadığı için aynı parkı yeniden açan bir Belediyeden de bundan daha fazlası da beklenmez. 

350 bine yaklaşan nüfusu ile Denizli’mizin en gözde ilçesi olan Merkezefendi de yaşayan hemşerilerimiz Merkezefendi belediyesinden gerçekten kaliteli, yapısal sorunları çözen; insan odaklı hizmet beklemektedir. 2019 Mart ayından itibaren Merkezefendi Belediyesi tarafından elle tutulur gözle görülür gelecek nesillere aktarabileceğimiz hiçbir eserin ortaya konmadığı ortadadır.

Yapılacak ilk yerel seçimde de Allah’ın izni ile Ak Parti bayrağını Merkezefendi Belediyesine dikerek Ak Parti’nin hizmet belediyeciliği anlayışını yeniden Merkezefendi ile buluşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”.