"Kolaya herkes sahip olur, önemli olan zora talip olmak"

İYİ Parti Denizli'de kongre süreci devam ederken Merkezefendi İlçe Başkanlığı için bugün Kemal Karababa aday olduğunu açıkladı.


İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkan Adayı Kemal Karababa, Mustafa Karapınar’ın sunumu ile Siyaset D programında açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Mustafa Karapınar’ın “Zorlu bir süreç, altılı masa tartışmaları var. Kritik bir süreçte koltuğa talip olmak nasıl bir his?” sorusuna Karababa şu şekilde cevap verdi:

“Kolaya herkes sahip olur, önemli olan zora talip olmak. Türkiye’nin konjektöründe durumlar belli. Bir an önce hem ekonomik hem sosyal hem yargı hem yasa hem yürütme konularında çok önemli adım atmamız lazım. Partimizin vizyonun da ve misyonunda ne gerekiyorsa, Meral Akşener’i takip ediyoruz. Allah daha zor günler göstermesin. Çok zor olduğuna inanmıyorum. Sonuçta bir demokrasi yarışıdır, o yüzden bu yarışmaya katıldık. Hayırlısı ile tamamına erdireceğiz”.

Mustafa Karapınar’ın “Sizin için Hulusi Kentmen Benzetmesi yapıyorlar? Ne kadar doğru?” sorusuna ise, “Bu yorumu yapanlara teşekkür ederim. Hulusi Kentmen bir idoldür, bir rol modeldir. Keşke olabilsek. Yorumu yapanlar bizim hakkımızda teveccüh göstermişler. Elim değdiği kadar, herkese her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Ülkem için en güzeline ulaşmaya çalışırım. Türk toplumunun da felsefesi bu zaten. Son yıllarda bunlardan uzaklaştık. Ben hep şunu söylüyorum; birlik beraberlik olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Saygının olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Bu benzetme hoşuma gitti, beni onure etti” ifadeleri ile cevapladı.

“Kemal Bey kimdir? Neden bu yola talip oldu” sorusuna, “Gençlik yıllarında bu işe çok hızlı bir şekilde devam etmiştik. Daha sonra her Türk vatandaşının olduğu gibi sonra geçim derdine düşünce biraz siyasetten uzaklaştık. Bu işe girişmemin büyük sebeplerinden bir tanesi tüm Türkiye’de gençlerin önünü açmak. Tecrübe kazandıkça, yaptıkça, gördükçe kazanılır. İş ilanlarında 10 yıllık tecrübe yazıyor. Sen bu insanları işe almazsan nereden tecrübe edinecek. Biz kanunen 18 yaşında seçilme hakkı veriyoruz. Ondan sonra 21 yaşından önce onu bunu yapamazsın diyorsun. Birinci madde bu. İkinci madde ise partimin vizyon ve misyonu dedim. Bu anlamda Türkiye’de birlik ve beraberliği sağlamak. Türkiye ekonomisine katkı sağlamak. Eğitime katkı sağlamak. Adalet düzenine katkı sağlamak. İnsanların vasıflarına, kabiliyetlerine göre ayrıldığı işlere alındığı bir Türkiye’yi kurmak. Yoksa o onun adamı, bu bunun adamı demek değil. Herkesin vasfına ve kalitesine göre iş yapmak. Amacım Türkiye’yi yaşanabilir bir ülke haline getirmek. Dünyanın birçok ülkesini gezdim. Coğrafi, kültür olarak en güzeli Türkiye” şeklinde konuştu.

PROGRAMIN DEVAMINI VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ!