Kızılay başkanı Otçu gitti geldi

  Türk Kızılay'ı Denizli Şubesinde sağlık sorunları nedeniyle 5 ay önce görevden alınan Erdal Otçu yeniden koltuğa oturdu.

Türk Kızılay’ı Denizli Şubesinde 5 ay önce görevinden alınan Erdal Otçu yine Genel Merkez kararı ile görevine iade edildi.Kızılay Derneği Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, geçtiğimiz 8 Mart’ta Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından görevinden alındı. Yerine Salih Amiroğlu atandı. Otçu, karar sonrası sağlık sorunları nedeniyle görevden ayrıldığını açıkladı. Ancak gerçek daha sonra ortaya çıktı. Otçu, 5 aylık süreçte 2,5 ay süren savunma sürecinde  Kızılay Genel Merkezi 2,5 ay sonra görevine iade kararı verdi. Ancak daha önce Kızılay tarafından şube başkanlığına atanan Salih Amiroğlu ve ekibi bu süre zarfında maddi manevi yoğun bir çalışma yaptı. Sonunda Kızılay genel merkezi kendi hatasının faturasını Amiroğlu ve ekibine kesti. Acil ibareli bir yazı ile Otçu’yu görevden alan Kızılay yine bir yazı göndererek Amiroğlu ve yönetimini görevden aldı ve Otçu’ya görevi iade etti. Otçu başkanlığındaki Türk Kızılayı Denizli Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Osman Yüceliş, Hasan Aracı, Ebru Arslan, Faruk Selman Coşkun, Abdullah Doğan ve Adem Salih Deniz’den oluştu.

Bu olay hiçte Kızılay’a yakışmadı. Bir kalemde  al bir kalemde sil. Türkiye’nin gözbebeği bir kurumda tamamen gönüllük esası ile görev yapan kişiler böyle bir muamele ile karşı karşıya kalmamalıdır.

KAYNAK: www.pamukkalehaber.com/