"Kiralar 3 yıl dondurulacak!"

Vatan Partisi Denizli Milletvekili adayları Kaleiçi Çarşısı'nda esnafla buluştu. Esnafın sorunlarını dinleyen Vatan Partisi milletvekili adayları Işıl Çetin, Ahmet Gündüz, Elif Çobanoğlu, Uğur Saçma, Gülperi Ayhan ve Sabri Kasapoğlu çözüm önerilerini anlattılar.


Esnaflar elektrik, sigorta primi gibi temel giderlerinde büyük artış olduğunu özellikle kira giderlerinin çok arttığını bunun da vatandaşa zam olarak yansıdığını belirttiler. Vatan Partisi milletvekili adayı Gülperi Ayhan bugün kiralardaki artışın halkın belini büktüğünü ifade ederek toplumsal huzuru bozan ve geçim darlığının en önemli nedenlerinden biri olduğunu söyledi. Ayhan şöyle devam etti: “Öncelikle belirtelim: Vatan Partisi her ailenin sağlıklı, çağdaş, depreme dayanıklı konut ihtiyacını beş yıl içinde çözüme kavuşturacaktır. Bu hedefe ulaşmak için konut yapımı planlanacak ve kooperatifleşme desteklenecektir. Vatan Partisi, kira bedellerinin üç yıl süreyle dondurulması ve yeni sözleşmelerde tavan bedelin saptanması için yasa tasarısını hazırladı. Mevcut kira sözleşmelerinde belirlenen kira bedelleri üç yıl için dondurulacaktır. Yeni kira sözleşmeleri için ise, tavan bedel uygulanacaktır.”



“Kira izleme kurulları oluşturulacak”
Ayhan açıklamalarının devamında; “Kira tavan bedelleri ilçe belediyeleri bünyesinde kurulan Kira İzleme Kurulları tarafından belirlenecektir. Konut ve işyerlerinin metrekare birim kira tavan bedelleri, arsa rayiç bedeline, binanın yaşına, teknik özelliklerine ve şerefiyesine göre saptanacaktır. İlçe Belediye Kira İzleme Kurulları’nın belirlediği kira bedelleri, halkın yaşam koşullarını kolaylaştırmak ve ülke çapında uyum sağlamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak Kira İzleme Kurulu tarafından denetlenecektir. Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak sahte sözleşmelere izin verilmeyecektir” ifadelerine yer verdi.
Vatan Partili gençler deprem bölgesinde


 

denizli denizli vatan partisi vatan partisi vatan partisi aday milletvekili aday denizli aday seçim seçim aday