Kılıçdaroğlu; "13 Şubat'ta Adayımızı Açıklayacağız"

Tüm Türkiye seçime odaklanırken 6'lı masanın adayına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıda, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının belirleneceğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. CHP Lideri, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecine ilişkin konuştu. 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıda, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının belirleneceğini duyuran Kılıçdaroğlu, aday isminin de takip eden günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

“Seçimi Kazanma Şansı Yok”
Seçim tarihinin Demokrat Partinin "Yeter Söz Milletindir" sloganıyla iktidara geldiği 14 Mayıs olarak belirlenmesinin ve AK Parti'nin de bu sloganı seçmesinin kendisi için sürpriz olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Biraz daha gecikirse örneğin hazirana doğru atarsa enflasyon zaten her ay yükseliyor. Dolayısıyla yaptığı zamların bir anlamının kalmadığını halk da görecek, o da görecek. Bu nedenle acaba biraz erkene çekip 'Bu kadar zam yaptım dolayısıyla enflasyonu tam yaşamadan acaba oy kapabilir miyim?' Yani 'Selden kütük kapabilir miyim' anlayışı içinde bir politika izliyor. Bu sürece ya da bu anlayışa kendisini hapseden birisinin seçimi kazanma şansı yoktur" diye konuştu.

“Üçüncü Kez Aday Olamaz!”
Tarihin bir önemi olmadığını her an seçime hazır olduklarını belirten CHP Lideri; “Bizim açımızdan 14 Mayıs, 15 Mayıs neyse hangi tarihte yapıyorsa getirsin sandığı koysun dedik. Ama parlamentoda oy vermeyeceğiz. Tek yolu var 'Meclisi feshediyorum' diyecek, tek yetkisi var. Onun üzerinden seçime gidecek. Bu da kendisine ikinci ya da üçüncü kez cumhurbaşkanlığı hakkını tanımıyor. Anayasa açık. Ben anayasa hukukçusu değilim. Ama anayasa hukukçularını dinliyorum. 'Üçüncü kez aday olamaz' diyor. Doğru üçüncü kez aday olamaz. Açıklandığı zaman adaylar, sade vatandaşlar da bazı hukukçular da YSK'ye başvuracaklardır Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağına dair” ifadelerini kullandı.

"Belirleyeceğimiz aday ortak çalışma geleneğini sürdürmeli”
Kılıçdaroğlu, altı liderin Türkiye'nin sorunlarına kilitlendiğini vurgulayarak, "Bir kişiyi cumhurbaşkanı adayı olarak belirleyeceğiz. Belirleyeceğimiz adayın ortak çalışma geleneğini sürdürmesi lazım. 'Her şeyi ben yaptım, ben biliyorum' anlayışına sahip olmaması lazım. Devleti iyi tanıması, devletin ne olduğunu bilmesi lazım. Devlette liyakatin ne olduğunu bilmesi lazım" dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu Mu?
 CHP’nin cumhurbaşkanı adayının kendisi olup olmadığı ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Her parti doğal olarak kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. CHP'liler de kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak görmek isterler. Burada aslolan altı liderin bir araya gelip ortak karar vermeleri" dedi.
 

chp 6lımasa 6lımasaaday ittifak 2023seçimleri seçim türkiyeseçim 14mayıs 14mayıseçim cumhurbaşkanı cumhurbaşkanıadayı cumhurbaşkanıadayıkim kemalkılıçdaroğlu chpaday iyiparti saadetpartisi gelecekpartisi devapartisi demokratparti