Kenti 19 Mayıs coşkusu sardı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları başladı. Denizli'de 19 Mayıs'ın 103. Yılı coşkulu bir şekilde kutlanıyor.


Tören; Vali Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, MHP İL Başkanı Yusuf Garip, CHP İL Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Denizli Valiliği önünde çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından Valilik önünden 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı’na kadar protokol, sporcular, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

İlman, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla İstiklal Mücadelesi’ni başlattığını söyledi. İlman, “Bayramın coşku ve heyecanını yürekten hissediyoruz. Gençlere armağan edilen bu bayramı ve gurur duyacağımız daha nice zaferleri bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarih sayfalarına sığdıramayacağımız şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunu ve çeşitli sporcuların gösterilerinin ardından tören sonra erdi.