"Kendimizi bir hesaba çekelim"

BBP Denizli İl Başkanı İsmail Karateke, seferberlik çağrısında bulunarak, 'Kendimizi bir hesaba çekelim. Nerede hata yaptık ve yapıyoruz' diyerek seferberlik çağrısında bulundu.

Pandemi nedeni ile ekonomik olarak zor günler yaşandığını belirten Büyük Birlik Partisi (BBP) Denizli İl Başkanı İsmail Karateke, seferberlik çağrısında bulundu.  Yazılı açıklmada bulunan Karateke, şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinde bizleri ve tüm insanlığı zor günlerin beklediği aşikârdır.

Dünya üretim ve tedarik zincirinin bozulması nedeni ile başta gıda olmak üzere, enerji, giyim, barınma gibi zorunlu ihtiyaçlarla birlikte birçok alanda krizlerle karşı karşıya kalmak üzereyiz.

Bu nedenle, çok geç kalmadan, başta tüm Denizlili hemşerilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza ve kamu kurum ve  özel kuruluşlara açık çağrıda bulunuyoruz.

Artık bugünden itibaren;

Öncelikle kendimizi bir hesaba çekelim. Biz nerede hata yaptık ve yapıyoruz diyelim. Tüm kesimleriyle üretimi ve üreticiyi hiçbir şart koşmadan destekleyelim. Tüm ülkede ve şehrimizde tasarruf ve geri dönüşüm seferberliği başlatalım. Her türlü israfı durduralım ve önüne geçmeyi teşvik edelim. Bu kapsamda tarım ve hayvancılıkla uğraşan tüm çiftçilerimize,  indirimli mazot, gübre, ilaç, yem ve sulamada kullanılan sulara indirimli elektrik sağlanmalı ve geç kalınmamalıdır. Yine aynı şekilde üretim yapan bütün işletmelere koşulsuz bir şekilde indirimli elektrik, gaz, nakliye ve ihracat destekleri verilmeli, üretim zincirinin devamı sağlamalıdır. Tüm kesimlerde her türlü israfı engellemeye ve tasarrufa dönük kampanya, teşvik ve hibeler sağlanmalıdır”.