"Kaynak; Londra tefecilerinde değil ülkemizde!"

Vatan Partisi Denizli 6. Sıra Milletvekili adayı Gülperi Ayhan Londra tefecilerinden sıcak para arayanların halkımızın alın terinden kazanılan ve yurtdışı bankalarda duran 500 milyar doları görmediğini belirtti.

Gülperi Ayhan, AKP iktidarının yıllarca Şimşek ve Babacan önderliğinde sıcak para vurguncularına kazanç sağlayan ekonomik politikalarını şimdi de muhalefetin hem de aynı kişiyle uygulamaya çalışacağını ifade etti.



Milletvekili adayı Gülperi Ayhan tüm dünyada neoliberal ekonomi politikalarının iflas ettiğini özellikle koronovirüs salgınının kamuculuğun önemini gösterdiğinin söyledi. Vatan Partisi milletvekili adayı Gülperi Ayhan şöyle devam etti: “Londra tefecilerinden 300 milyar dolar getirdim diyenler halkın birikimlerini sıcak para komisyoncularına aktarmak isteyenlerdir. Bu anlayış hırsıza, vurguncuya hizmet eder. Biz kaynağı yurt içinde gösteriyoruz. Örneğin Türk halkının sırtından kazanılan ve yurt dışı ve kıyı bankalarına yatırılan 500 milyar dolar civarındaki mevduat devlet gücüyle kendi bankalarımıza getirilecektir. Bu birikime el koymayacağız. Sadece yurt ışında bulunmasını engelleyerek yurt içinde yatırıma dönüşmesini sağlayacağız. Bu birikim yurt dışı bankalarında kaldığı sürece o ülkelerinin ekonomilerine katkı sağlar. Neden kendi ülkemize katkı sağlamasın. Diğer bir kaynakta bankaların karlarıdır. 2022 yılında bankalar % 500 artışla 450 milyar TL kar etmişlerdir. Bu kara uygulayacağımız % 80 kurumlar vergisi ile yaklaşık 300 milyar TL kar sağlanmış olur. Başka kaynak yok mu var. Elektrik dağıtım şirketleri 2022 yılında karlarını kat be kat artırmıştır. Elektrik dağıtım şirketleri kamulaştırılarak yaklaşık 300 milyar TL kazanç sağlanacaktır. Tüm bu kaynaklar halkçı bir politika ile üreticilere ucuz mazot, ucuz gübre, ucuz ilaç, sanayiciye ucuz elektrik, ucuz doğal gaz olarak dönecektir. Bu kaynakları görmeyip Londra tefecilerinden para dilenenlerin kimden yana olduğu aşikardır.”   


 

vatan partisi vatan partisi denizli milletvekili milletvekili aday seçim seçim denizli seçim aday vatan partisi aday gülperi ayhan londra kaynak