Karateke, "Halkın istediği adaylarla yola devam" dedi

Büyük Birlik Partisi Denizli İl Başkanı İsmail Karateke, hukuk mücadelesinin kazanılmasının ardından yaptığı değerlendirmede, "Halka rağmen siyaset yapılamayacağı bir kere daha görüldü. Halkımızın istediği güçlü adaylarla yola çıktık' dedi. Bozkurt Belediye Başkan Adayı Hamdi Cin, kararın açıklanmasının ardından parti binasına gelerek sevincini yönetimle paylaştı.

“Bizim birlikte duruşumuz, dürüst siyaset anlayışından taviz vermememiz bir takım grupları rahatsız etmiş olmalı ki, inanmakta zorlandığımız hukuki süreçler ile uğraşmak zorunda kalıyoruz” diyen Karateke, “Son yaşanılan süreçte cumhur ittifakı ortağımız ak partinin bozkurt adayımız Hamdi Cin kardeşimizin partimizden adaylığına itirazı keza aynı şekilde yine ak partinin baklan adayımız Nasuh Altuntaş kardeşimizin adaylığına yapmış olduğu itirazları anlamakta güçlük çekiyoruz.  Büyük birlik partisi cumhur ittifakının üyesi olmasına rağmen, kendi ittifak ortaklarının bu şekilde hareket etmesini aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz” dedi.

Karateke, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: 

“Biz parti olarak ittifak ilkelerimiz doğrultusunda Büyükşehir Başkanlığına aday çıkarmadık örneğin %10 gibi ciddi oranda oyumuz olan Serinhisar ilçesinde cumhur ittifakına zarar verir düşüncesiyle aday çıkarmadık. Yine çal ilçesinde cumhur ittifakı ve ahde vefa ilkesi gereği geleceği parlak canla başla Çallı hemşerilerimiz için koşturacak içimizden biri olan avukat Selman Aşık kardeşimi aday çıkarmadık. Toplamda 8 ilçede bu şekilde düşünerek aday çıkarmamıza rağmen nedense hep fedakarlık yapması istenen taraf biz olduk. Şunu kimse unutmasın biz 30 yıllık mazisi olan cumhuriyetimizin köklü partilerinden bir tanesiyiz. Biz kanarya severler derneği değiliz. Ebetteki kazanacak olan adayları partimizden aday göstereceğiz. Kaldı ki bizim adaylarımız oldukça iddialı adaylardır. Biz kanacağız biz kazandığımızda cumhur ittifakı kazanmış olacaktır. 

Adaylarımızın adaylığına yapılan itirazlar Türk yargısı tarafından reddedilmiştir. Şu aşamada adaylarımızın adaylık süreçleri kesinleşmiş ve milli iradenin tam tecelli etmesinin önünde bir engel kalmamıştır. Bugün kazanan büyük birlik partisi değildir. Kazanan İsmail Karateke değildir. Bugün kazanan adaylarımız değildir. Bugün kazanan Türk yargısının bağımsız ve tarafsızlığıdır. Bugün kazanan Bozkurt’tur. Bugün kazanan baklandır. Bugün kazanan Honaz’dır, Merkezefendi’dir, Pamukkale’dir, Acıpayam’dır, Kale’dir!Hasılı bugün kazanan denizlili tüm hemşerilerimizdir. İnanıyorumki tüm bu engelleme çabalarına gereken cevabı 31 martta denzilili hemşerilerimiz sandıkta verecektir.

Öncelikle 28 Şubat Postmodern Darbesinin yıl dönümü olması nedeni ile dönemin iktidarının, 3 bakanlık teklifine rağmen bu teklifi kabul etmeyip, fakat “size Müslümanların iktidarını engelledi sözünü söyletmeyeceğim ” diyerek güven oyu veren ve 2 yıl sonra akabinde 1998 yılında 28 şubat darbesi ile iktidarı düşürmeye çalışan güçlere karşı “namlusunu milletine çevirmiş tanka asla selam durmam”  diyen Muhsin başkanın evlatları olarak,  mart ayına girmemiz nedeni ile alçak bir suikast sonucu şehit edilen kurucu genel başkanımız, liderimiz Muhsin başkanımızı rahmetle anıyoruz. Biz Büyük Birlik Partisi olarak 2009 yılından beri üşüyoruz. Gül yüzlü, şairin kırk çatal yürekli Muhsin’im dediği liderimizi alçak bir suikast sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Liderimizi kaybettiğimiz günden bugüne “Muhsin başkan sonrası parti dağılır. Büyük Birlik Partisi artık tabela partisi olur” gibi bir takım kötü niyetli algıları birlik ruhunda birleşerek Muhsin başkanımızın izinden giderek genç ve dinamik teşkilatlarımız ile dimdik ayakta durarak yıktık”.