Kaleiçi'nde yeni dönem başladı

Denizli ekonomisinin kalbinin attığı 800 yıllık tarihe sahip Kaleiçi Çarşısı'nda seçim heyecanı yaşandı. Kaleiçi Kültür Dayanışma ve Güzelleştirme derneğinin genel kurulu sonrasında başkanlığa Erhan Çaylı seçildi. Çaylı yeni dönem hedeflerini ve Kaleiçi hakkında www.denizlidesiyaset.com internet haber sitesi ve Haber 258 youtube kanalına özel açıklamalarda bulundu.

Tarihi Kale içine yerli ve yabancı turistin daha fazla çekilmesi için çalışmalar başlıyor. Kaleiçi Kültür Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanlığına seçilen Erhan Çaylı, kongre süreci ve sonrasında planladıklarını anlattı.  Kaleiçi’ne daha fazla turist çekmek için yeni projelere adım atacaklarını belirten Çaylı, esnafının sorunlarını dinleyerek bu sorunlara çözüm üreteceğini dile getirdi. 12 sene sonra ilk defa oy kullanılarak yapılan Kaleiçi Kültür Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği seçiminin demokratik ve heyecanlı geçtiğini belirten Çaylı, tüm esnafların bu seçime katıldığını söyledi.

“TURİSTLER KALEİÇİ’NE AKIN EDECEK”
Denizli’nin gözdesi olan tarihi Kaleiçi pazarının son 5 senedir en büyük sorunlarından biri olan turist problemine dikkat çeken Çaylı, bu sorunu Denizli İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile birlikte çözeceklerini belirtti. Yeni dönemde Kaleiçinin tekrardan canlanacağını ve eski popülerliğini kazanacağını kesin bir dille söyleyen Çaylı, bu konu hakkında projelerine başladıklarını dile getirdi.

BAŞKAN ZOLAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Kaleiçi’ni güzelleştirmek adına başlatılan üst yapı çalışmalarının birinci etap projesi bitmesi üzerine, ikici ve üçüncü etap çalışmaları için Başkan Zolan ile görüşme sağlandı. Çalışmaların hızlanması hakkında yapılan görüşmede olumlu sonuçlar ortaya çıktı. Çaylı, yapılan üst yapı çalışmaları için Başkan Zolan’a, kendisi ve Kaleiçi esnafları adına teşekkür etti.