"KADINLARIMIZ DENİZLİ'DE DESTAN YAZACAKTIR"

AK Parti Denizli İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi heyecanı yaşanıyor.  Nurcan Dalbudak'ın istifası ile boşalan Kadın Kolları Başkanlık koltuğuna Feride Kabadayılar atanmıştı. Kongreye ile sandıktan yeniden başkan olacak.

AK Parti Denizli’de kongre heyecanı devam ediyor. Denizli İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi başladı.  Nihat Zeybekçi Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye;  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, önceki dönem Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Koordinatörü ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök, Ahmet Yıldız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  ilçe belediye başkanları ile ilçe teşkilatları katıldı.

“KADINLARIMIZ DENİZLİ’DE DESTAN YAZACAKTIR”

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör,  “Partimizin kuruluşundan bugüne dek gelen tüm hanım kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Yeni seçilen kadın kollarım başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum. Siyaset sizler sayesinde güzelleşti ve gelişti. Kadınların sırtını döndüğü, desteğini çektiği hiçbir yapının ayakta kalması mümkün değildir.  AK Parti Denizli’de bugüne kadar sizin desteğinizle ayakta kalmıştır. 15 Temmuz gecesinde Çınar Meydanı’nda şunu gördüm; bizlerle birlikte kucağında küçücük çocukla oraya gelip “İşte bende buradayım. Önce vatan, sonra evlat” diyen tüm kadınlara sonsuz şükranlarımı tekrar sunuyorum.

Biliyorsunuz AK Parti, kadınlara en değer veren partidir. Bunun en önemli göstergesi de TBMM’de 54 kadın vekilimiz olmasıdır. Kabinemizde de iki kadın bakanımız var. Kadınlarımız Denizli’de destan yazacaktır” dedi.

“DAVADA AYAKTAYSAK HANIMEFENDİLERİN EMEĞİYLEDİR”

 “Kadınlarımız, ev ev sokak sokak dolaştılar. Bazı yerlerde çok güzel karşılandınız, bazı yerlerde bize söylenecek olumsuzlukları size söylediler, sıkıntı çektiniz” diyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Yıkılmadınız, yorulmadınız, yolunuzdan dönmediniz, yine de her eve ulaştılar. Eğer biz bugün burada konuşabiliyorsak, bugün bu dava ayaktaysa çok değerli siz hanımefendilerin emeğiyledir.
Bakanlarımızın ve vekillerimizin desteği ile Denizli’miz çok daha güzel yerlere gelecek. Siz değerli hanımefendilerle el ele, kol kola vereceğiz, “Durmak yok, yola devam” diyeceğiz” dedi.

“AK PARTİ BİR KADIN HAREKETİDİR”

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, “AK Parti bir kadın hareketidir. Davası kadınla başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız 2002 yılında yola çıktığında kadınlar yanında olmuştur. Kapı kapı onun davasını herkese anlatan kadınlardır. İstatistiki olarak baktığımızda da Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk seçiminde en yüksek oyu kadınlar vermiştir. Bununla birlikte de Türkiye’de kadın hareketi başlamıştır. Meclisimizi bugün 54 kadınla temsil ediyoruz. Ama biliyor musunuz, Mustafa Kemal Atatürk’e ilk olarak seçme ve seçilme hakkı verdiğinde kadının mecliste temsil oranı yüzde 4,5’ti. Daha sonra hani o mangalda kül bırakmayan zihniyet var ya, iktidar olduğunda kadının mecliste temsil oranı Yüzde 0,80’lere inmiş. AK Parti ilk defa iktidara geldiğinde bu oran 4,5 olmuş. Sayın Cumhurbaşkanımızın Anayasa’ya pozitif ayrımcılığı sokması ile bugün bu oran yüzde 17,6’lara gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“AYRIMCILIĞIN ÖNLENMESİNDE BİZLERİ TEMSİL EDİYORLAR”

“Özellikle kadınlarımız kamu yatırımlarının değerini daha iyi bilmektedir. Çünkü ailenin temelidir” diyen AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Avrupa Konseyi toplantısında kadınları dinliyorum. Başka ülkelerin parlamenterlerinde özellikle eşitlik ve ayrımcılık konusunda, uluslararası sözleşmeler konusunda, bizde orada kendi kadınımızın, kendi toplumumuzun tercihlerini bir şekilde raporlara, sözleşmelere yansıtmaya çalışıyoruz. Türk kadınının temel önceliği olan ailenin korunması konusunu öncelik olarak ele alıyoruz. Ayrımcılığın önlenmesi konusunun da dört kadın milletvekilimiz bizi temsil ediyor. Uyuşturucu, kayıp çocukların korunması, göçmen kadınların korunması gibi tüm dünya kadınlarının ortak konularını oraya yansıtmaya çalışıyoruz”.

AK Parti ile kadınlara verilen görevlerin arttığını ve devam ettiğini söyleyen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin tin, “Cumhurbaşkanımız her dönem kadınlarımızı öne taşımaya devam ediyor. Bu da AK Parti’nin kadınlara vermiş olduğu değeri bir kez daha ortaya koymuş oluyor. Kadınlarımız, toz çamur kar demeden gerek seçimlerden önce, gerekse seçimlerden sonra çalışmaya devam etti. Belki de sizler olmasaydınız bu seçimler kazanılamazdı” dedi.

“LİDERİMİZ BİZE MİLLET İÇİN HİZMET ETMEYİ ÖĞRETTİ” 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Koordinatörü ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu: “Diyarbakır’da, Şırnak’ta anneler “Evlatlarımızı geri verin” diye bağırdıklarında eminim ki Denizli’de de kardeşim “Onlar bizim evlatlarımız” diyerek feryat ettiler. Biz Çanakkale’de, Ankara’da, Iğdır’da o evlatların anneleri olduk. Çünkü öyle bir liderin peşinden giderek siyaset yapan insanlarız ki bize ilk önce insan olmayı hatırlattı. Elimize vicdanımıza komayı, bu millet bu bayrak için hizmet etmeyi öğretti” ifadelerine yer verdi.

“HİZMETLERİN ALTINDA KADIN İMZASI VARDIR”

AK Parti Grup Başkanvekili, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti’nin temelinde kadın hareketinin olduğunu söyleyerek, “Yapılan hizmetlerin hepsinin altında kadınların imzası var. Hepinizden Allah razı olsun. Bu dava sizlerin omuzlarında yükselecektir. Siz var olduğunuz sürece ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

“KINALI ELLERİNİZLE DAVAYA SAHİP ÇIKACAKSINIZ”

Önceki dönem Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, “Bu zamana kadar AK Parti hizmet sevdasına katkıda bulunan hanım kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bugüne kadar görev yapan bütün kadın kolları başkanlarımız ve onların yönetimlerine ve bütün seçimlerde hiç görünmeden arka planda dahi olsa bütün kalbiyle hizmet eden değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Eminim bundan sonra da o kınalı ellerinizle de bu ülkeye, bu millete hizmet etmeye devam edeceksiniz ve bu davaya da anne hassasiyeti ile sahip çıkacaksınız” dedi.

“İNANDIĞIMIZ YOLDA TÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise “Belediye başkanlarımızla ve teşkilatımızla birlikte gördük ki Denizli, bu eser siyasetinde her alanda öncü olduğu gibi pek çok alanda pek çok yatırımı yine en güçlü, en güzel şekilde ortaya koymuş. Sayın Bakanımızın Belediye başkanlığından itibaren yükselen hizmet çıtasını yine Osman Başkanımızla tüm kadrolarla çok farklı boyutlara geldiğine heyecanla şahitlik ettim.

Bugün bir kongredeyiz. AK Parti bayrak değişimleri ile tüm dünyaya mesaj veren bir davanın adı. Bizim yolumuz kardeşlik yolu, bizim yolumuz birlikten beraberlikten kuvvet doğar anlayışı ile bu aziz vatana hizmet etme yolu. Bizim yolumuz insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır anlayışı ile durmadan, yorulmadan, inançla hizmet etme yoludur. İnandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.