Kadınlara özel projeleri açıkladı

İyi Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, kadınlara özel hazırladıkları projelerle kadınları önce yönetime ardından üretime dâhil edeceklerini söyledi ve destek istedi.

Kadınları önce yönetime ardından üretime dâhil edeceklerini söyleyen İyi Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, “Kadınlarımızın doğasında var olan üretkenlikten faydalanacağız. Unutmayalım ki, kadının mutlu olduğu yerde herkes mutlu olur” dedi ve kadına şiddetin yaşanmadığı bir Denizli oluşturmak için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti. Ekonomik özgürlüğü olmayan, sadece ev işlerine mahkûm edilen kadının mutlu olmasının söz konusu olamayacağına değinen Öztürk, hayata geçirecekleri projelerle kadınlara rahat bir nefes aldıracaklarını vurguladı.

 

KADINLAR İÇİN PROJELERİ SIRALADI

Öztürk, vatandaşlarımızın kendilerini seçmeleri halinde; “Üreten Kadınlar Çarşısı projemiz ile üreten kadınlar için yılda birkaç kez festival yapmak yerine, kendi ürettikleri ürünleri her gün satabilecekleri uygun ortamlar oluşturarak ev ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayacağız. 500 Kadın projemiz ile vardiyalı çalışan annelerimiz için sanayi bölgelerimize yakın yerlerde çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakabilecekleri gündüz-gece çocuk bakımevleri kuracağız. Bu bakımevlerinde çalıştırılmak üzere belediyemiz bünyesinde 500 kadınımızı yetiştireceğiz. Gerekli planlamaları yapıp bu sorunu gidereceğiz. Sığınma evlerinde yaşamak zorunda kalan kadınlarımızı ve sorunlarını unutmadık; kadın sığınma evlerine anneleri ile birlikte sığınan çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için uygun koşulları sağlayacağız. Önceliğimiz kendi ayakları üzerinde dimdik durabilmeleri için gerekli olan tüm alt ve üst yapıyı ivedilikle hazırlamak olacak. Ne yaptığını bilen, meslek sahibi, ekonomik özgürlüğünü elde etmiş, üretime katkı sağlayan, bilinçli ve mutlu kadınların yaşadığı bir Denizli’yi inşa etmek önceliğimiz olacak” dedi.

Yasin Öztürk İyi Parti Denizli Seçim Seçim 2024 kadınlar günü üreten kadınlar mk yapım medya karapınar 500 kadın