İyi Parti'den anlamlı etkinlik

Cumhuriyet'imizin 100.yılında 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları öncesinde Merkezefendi ilçe Mahalle Muhtarları İyi Parti Merkezefendi İlçe teşkilatının organizasyonunda bir araya geldi.

İyi Parti Merkezefendi İlçe teşkilatı, her yıl 19 Ekim tarihinde kutlanan Muhtarlar Günü öncesinde muhtarları bir araya getirdi. Bereketli Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan geceye muhtarlar ve eşleri eşlik etti. İyi Parti İl Başkanı Nihan Cihan Özden, , Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci ve yönetim kurulu üyeleri Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Yüreci’nin yanı sıra Pamukkale İlçe Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu, belediye meclis üyeleri katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci, “Cumhuriyet’imizin 100.yılında 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğimize hoş geldiniz” dedi.

CUMHURİYETİN 100. YLINI KUTLADI

Muhtarların önemine işaret eden ve muhtarlara yardımcı olmak için çalıştıklarının altını çizen Semerci, “Bundan tam 105 yıl önce itilaf kuvvetleri tarafından 30 Ekim 1918’de işgal edilen vatanımızın kurtuluş mücadelesi 5 yıl sürmüş ve 5 yıl sonra işgal tarihinin bir gün öncesi 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiştir. Cumhuriyet’in ilanının tarihini tespit ederken gösterilen bu anlamlı hassasiyet takdire şayandır. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda asla ödenemeyecek mücadelesi ve emeği olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz Şehitlerimizi ve ahirete intikal eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve dua ile anıyorum. Aziz ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

“DEMOKRASİ OLMAZSA OLMAZDIR”

“Cumhuriyet; siyasi gücün halk ve temsilcileri tarafından paylaşıldığı bir devlet yönetim şeklidir” diyerek konuşmasını sürdüren Semerci, “Cumhuriyet rejiminin de olmazsa olmazı demokrasidir. Demokrasinin de mihenk taşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi muhtarlardır. Halkımızla ilk teması kuran, ihtiyaçlarını tespit eden ve gidermek için bulunduğu yerin mülki idare amirleri ve belediyesi ile çözüme ulaştıran siz değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun. Göreve başladığımız günden beri teşkilatımız, belediye başkan yardımcım ve meclis üyelerimle siz değerli muhtarlarımın ve mahallenizin ihtiyaçlarını gidermek için elimizden geldiğince çalıştık. Bu iş birliğimiz bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir. Bizim anlayışımız halkımıza hizmettir. Bunun için bir ünvana ve makama ihtiyacımız yoktur” ifadelerini kullandı.

FATİH COŞKUN ROZET VURGUSU YAPTI

Geceye katılan Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, konuşmasının satır aralarında önemli mesajlar verdi. Coşkun, “Normalde ben buraya gelirken rozetimi çıkarmıştım. Ancak siyasi kimlikleri ifade etmek için rozetimizi taktık. Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız. Açılan yolda varız“ dedi. Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Yüreci konuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Siyasi mesajların da okunduğu gecede sonunda muhtarlara günün anlam ve önemine binaen hediyeler verildi. İl Başkanı Nihan Cihan Özden de bir konuşma yaptı.

İyi Parti muhtarlar gününü kuladı muhtarlar merkezefendi ilçesi muhtarları yerel yönetimler iyi parti denizli iyi parti merkezefendi süleyman semerci