İyi Parti'de neler oluyor?

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, 5 Temmuz'da yapılacak il kongresi öncesinde herkesi şaşırttı. Daha önce 2 kez il başkanlığı koltuğuna oturan Hasan Akgün ile 'uyuşamadıklarını' söyleyen Öztürk, yeni bir adres gösterdi.

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında önemli bir çıkış yaptı. Belki de siyasi arenada ilk kez gerçekleşen bu çıkış ile geçmişte iki kez il başkanlığı yapan ve yeniden aday olan yol arkadaşı Hasan Akgün yerine bir diğer aday olan Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nu desteklediği açıkladı. İyi Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün ile uyumlu çalışamadıklarını ifade eden Öztürk, Akgün’ün karşısında kuvvetli aday olarak gördüğü ismi destekleyeceğini açıkladı.



“UYUM” DEDİ. ADRES GÖSTERDİ



Sonucu delegenin belirleyeceğine dikkat çeken Milletvekili Öztürk, delege eğer mevcut başkanı seçerse ondan uyumlu bir çalışma bekleyeceklerini, bu uyum yakalanırsa partinin tek yumruk haline gelebileceğini söyledi. Öztürk, “Milletvekilleri kongrelerde tarafını göstermeyebilir.Ama ben partimin büyümesi adına bu tavrı koyma kararı aldım. Açık söylüyorum. Şuan ki mevcut il başkanıyla uyumlu çalışamıyorum. Çalışma noktasında bu problemlerin devam edeceğini düşündüğüm için bu kongrede mevcut il başkanın karşısında kuvvetli olan aday kimse onunla beraber bu kongrede mücadele edeceğim. Bu nedenle aday olan arkadaşlarımızdan Mustafa Çobanoğlu arkadaşımızı destekleme kararı aldım" dedi.

AKGÜN’E “SÜS BİBERİ”DEDİ



 

Milletvekili Öztürk konuşmasında mevcut İl başkanını “süs biberi” gibi diyerek eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı: "Benim başkanım atak olmalı. Süs biberi gibi, biblo gibi göstermelik olmamalıdır. Geçtiğimiz günlerde Baklan ilçemizin Konak mahallesinde sulama suyu ücretlerinin protesto edildiği toplantıda, CHP il başkanı konuştu. Ama Hasan Akgün konu hakkında tek söz etmedi ve dersine çalışmamıştı. Benim il başkanım böyle olmaz. Bir milletvekili olarak her yere yetişmem mümkün değildir. Protokolün törenlerine katılarak il başkanlığı olmaz. Halkın dertlerine çözüm üretmekle başarılı olunur" dedi.

İyi parti denizli denizlidesiyaset İyi partide neler oluyor yasin Öztürk hasan akgün