İstifasını verdi ismi adaylıkta geçiyor

AK Parti il yönetim kurulu üyesi Osman Bilgin, partisindeki görevinden istifa etti. Bilgin'in, Mehmet Salih Sağınç'ın yeni dönem için aday gösterilmemesi durumunda başkanlığa aday gösterilebilecek en güçlü isimlerden biri olarak değerlendiriliyor.

Meslek hayatının 23 yılını belediyecilikte geçiren AK Parti il yönetim kurulu üyesi Osman Bilgin’in beş yıllık görev süresinin ardından partisindeki görevinden geçtiğimiz günlerde istifa etmesi kulisleri hareketlendirdi. Osman Bilgin’in ismi Kale Belediye Başkan aday adaylığı ile ilgili geçmeye başladı.  Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde 2000 yılından bu yana Elektrik Bakım Onarım biriminin başında 23 yıldır görev yapan Bilgin, geçtiğimiz seçimlerde Kale Belediye Başkanlığına aday adayı olmuştu. AK Parti’de de uzun bir dönemdir görev yapan Bilgin, 2 dönem Karaman Mahalle başkanlığı, dört yıl müşahitlik, 4 yıl Merkezefendi İlçe yönetim kurulu üyeliği de yaptı. Ekrem Başer döneminde mahalle koordinatörlüğü de üstlenen Bilgin, 2018 yılından bu yana AK Parti il yönetim kurulu üyesi idi. Aslen Kale İlçesi Karaköy mahallesinden olan Bilgin’in partisinden istifa etmesi, Mehmet Salih Sağınç’ın aday gösterilmemesi durumunda başkanlığa aday olabilecek isimler arasında “en güçlü isim” olarak nitelendiriliyor.

Mustafa KARAPINAR

Osman Bilgin istifa etti Kale Belediye Başkan Aday Adayları kimler kulis haberleri Yersel seçimler Mehmet Salih Sağınç Seçim 2024