Işıl Çetin Çamelili üretici kadınlar ve esnafla buluştu!

Vatan Partisi Denizli 1. Sıra milletvekili adayı Işıl Çetin Çamelili üretici kadınlarla ve Pazarcı esnafıyla buluştu. Pazar yerindeki üretici kadınların ve diğer pazarcı esnafının yer kiralarının yüksekliğinden şikâyet etmesi üzerine sorunlarını çözme sözü verdi. Pazar yerlerinin halkın ucuz alış veriş mekanları olduğunu belirten Işıl Çetin Çameli Belediyesine seslenerek Pazar yerleri rant kapısı değildir, buradan kira almazsanız Belediye batmaz dedi.


Belediyenin halka hizmet anlayışıyla pazarcı esnafından kira almaması ya da makul düzeye çekmesi, böylelikle halkın satın alacağı ürünün maliyetinin azalması gerektiğini ifade etti. Vatan Partisi iktidarında, üretimi kısıtlayan her türlü engellerin kaldırılacağını üreticilerin özellikle kadınların ekonomiden siyasete ve kültüre kadar her alanda karar verici konumlara geleceğini belirten Işıl Çetin üreten kadınların baş tacı olduğunu söyledi.  Kadınlar üreterek yükselecek ve toplum yaşamında erkekle eşit konumu kazanacaktır diyen Vatan Partisi 1 sıra milletvekili adayı Işıl Çetin kadınların iş sahibi olmasının ve üretmesinin, ülke ekonomisini güçlendireceğini, toplumsal gelişmeyi hızlandıracağını ifade etti.

ÜRETEN KADIN VE ÇAĞDAŞ TOPLUM!

Çetin şöyle devam etti: “Ev kadınlarını üretime katacak özgün modeller geliştirecek, kadının ekonomik girişimciliğini özendirecek, kadın kooperatifçiliğini yeniden yapılandıracak ve destekleyeceğiz. Çalışan ve çalışmak isteyen kadınların hayatı kolaylaştırılacaktır. Her mahallede ve işyerlerinde nitelikli ve güvenilir hizmet veren kamuya ait kreş ve çocuk bakım evleri açılacaktır. Devlete ait Yaşlı Bakımevleri ve Engelli Rehabilitasyon Merkezleri artırılacaktır. Çiftçi kadınlar ve kayıt dışı çalışan kadınlar emeklerinin karşılığını alacak, Sosyal Güvenceye ve Emeklilik hakkına kavuşacaktır. Mevsimlik tarım işçilerine temiz ve kullanışlı konut, çocuklarına eğitim olanağı sağlanacaktır. Eğitim sistemi, kadınların da erkeklerle eşit düzeyde eğitim ve üretime katılmalarını sağlayacak anlayışla yeniden düzenlenecektir. Okumayan ve meslek edinmemiş kız çocuğu kalmayacaktır. Vatan Partisi iktidarında, kadınların ekonomiden siyasete ve kültüre kadar her alanda karar verici konumlara gelmeleri için yetenekleri geliştirilecek ve önleri açılacaktır.

KADINA AYRIMCILIĞA VE ŞİDDETE SON VERECEĞİZ!

Kadına yönelik her türlü baskı, ayrımcılık ve şiddeti bütün toplumsal temelleriyle ortadan kaldırmak, kadın-erkek eşitliğini fiilen ve her alanda sağlamak için seferberlik başlatacağız. Kadına şiddeti ortadan kaldırmak için, hukuk ve kültürden toplumsal koşullara kadar her alanda kararlı mücadele yürütülecektir. Bu amaçla kadın ile erkeğin el ele vermesine önderlik edeceğiz. Eğitimde ve kitle iletişim araçlarında kadını aşağılayan ve gerileten anlayış ve yayınlara izin verilmeyecektir. Erken yaşta ve zorla evliliğe neden olan toplumsal ve kültürel koşullar tasfiye edilecektir.”