"Işığı gördüğüm için değil, ışık olmaya geldim"

İYİ Parti Denizli'de milletvekili aday adayları bir bir açıklama gerçekleştirirken iddialı isimlerden biri olan Mimar İbrahim Şenel de partide basın açıklaması düzenledi. Şenel aday olma nedenini anlatırken, 'Işığı gördüğüm için gelmedim. Ben ışık olmaya geldim' dedi.


Önceki dönemlerde Denizli’de Mimarlar Odası ve DESİAD başkanlığı görevlerini yürüten Mimar İbrahim Şenel, İYİ Parti’den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Şenel, partide düzenlediği basın toplantısında kendini ve icraatlarını anlattı, aday olma nedeninden söz etti.

“Aday olmamda en büyük etken depremdir”
Şenel, milletvekili olma hedefindeki en büyük etkenin siyasetçi bir aileden gelmesi ve 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi deprem olduğunu vurgulayarak; “Bugüne dek hiç siyasete girmedim. Siyasetle ilgili yakıştırmalar olmuştu. Ama yürüttüğüm sivil toplum görevlerinin aynı zamanda bir siyasetçi kimliği barındırmaması gerektiği gibi bir etik kural vardı kendimce. Hepsinin bir zamanı vardı. O zaman geldi. Türkiye’nin gidişatını gördükçe başımı yastığa çok da rahat koyamamaya başladım. Sivil toplum kuruluşundayken söylemlerimiz “yapılmalı” şeklindeydi. Ama artık “yaptım” diyebilmenin zamanı geldi. En büyük tetikleyici de deprem oldu. 50 bin insanımızı kaybettiğimiz bir ortamda evimde oturamazdım. İnisiyatif almam gerekiyordu. 20 yıldır bu meselelere kafa yoran ve kendini teknik anlamda yetiştirmiş biri iken daha fazla köşede kalamazdım. İYİ Parti benim için herhangi bir parti değildi. Zaten kurulduğundan beri seçmeni olduğum bir partiydi. Ben İYİ Parti’yi zaten içselleştirmiştim ve başka bir yerde siyaset yapmam da olası değildi. Bu nedenle milletvekili aday adayı oldum” dedi.

“Memleketin geleceğine ışık tutacağım”
Basın toplantısında bir gazetecinin “Adaylık sürecine girerken bir ışık görerek mi aday adayı oldunuz” sorusuna yanıt veren İbrahim Şenel; “Ben bu rozeti 15 Mayıs’ta çıkarmak için takmadım. Hayatımda hiçbir şeyi “mış” gibi yapmadım. Hesapsız da yapmadım. Bu yola giriyorsam bu yolun gerekliliklerini bilerek girdim. Sizlerin desteği ile bu yolu kat edeceğime inanıyorum. Denizli ve ülkemiz için pek çok şey yapılabilir. Bu bilinçle yola çıktım. Işık bu memleketin geleceği. Bu memleketin geleceğine ışık tutmak için geldim, ışık gördüğüm için değil” diye konuştu.


 

iyi parti iyi parti denizli denizli aday adayı seçim seçim aday seçim iyi parti ibrahim şenel ibrahim şenel iyi parti aday adayı açıklama aday adayı