İş arayan ve işveren bir masada buluştu

Bu yıl 6.'sı düzenlenen Denizli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı iki gün süren etkinliğin ardından tamamlandı. Bu yıl ki fuar çalışmaları kapsamında vatandaşlar çeşitli sektörlerden 53 firma ile bir araya gelme olanağı buldu.

Denizli İŞKUR Müdürlüğünün Mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda ihtiyaç duyan tüm tarafların katılımıyla bir yapı oluşturmak amacıyla Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları, sanayici ve işletmecilerle işbirliğiyle düzenlediği Denizli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DENİF) 2017 yılı etkinlikleri iki gün süren çalışmalarla tamamlandı.

30 Mart Perşembe günü düzenlenen fuar açılışına Denizli Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli Büyükşehir Belediye Genel Seketeri Mustafa Ünal, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdinç Duru, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Baloğlu, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç, Türkiye İş kurumu Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdüllatif Gökdere, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdullah Mersin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Fatih Işık, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, Pamukkale ve Merkezefendi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilceleri, işverenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



İki gün süren fuarın açılış konuşmasını yapan Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık "Türkiye İş Kurumu, işgücü piyasalarında geniş kitlelere kaliteli hizmetler vermeyi, klasik iş ve işçi bulma hizmetlerinin ötesinde aktif ve pasif işgücü programlarını etkin uygulamayı, bölgemizin işsizlik sorununa çözümler üretmeyi ve modern bir istihdam kurumu olarak faaliyetlerini başarıyla sürdürmeyi amaçlamaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Ocak 2017 Cuma günü Konya’da başlattığı 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında çalışmalarına yön verdiklerini dile getiren Işık, Denizli’de yaptıkları çalışmalar ile vatandaşlarımıza iş bulma konusunda en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.



Programa Ankara’dan katılan, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdüllatif Gökdere ise ‘’ Cumhuriyetimizin 100. Yaşına erişmenin kıvancını yaşamak üzere olduğumuz bu süreçte, ülke tarihimiz açısından önemli bir virajı daha ardımızda bıraktık. İŞKUR olaraki Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin, hain planlar karşısındaki kararlı duruşu ile 'hiç durmadan yola devam‘ düsturuyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmekte ve eşşiz ülkemize ve aziz milletimize hizmet yolunda, 2023 hedeflerine ulaşmak için emin adımlarla ilerlemekteyiz" dedi.

Vali Yardımcısı Ali Cergibozan da, "Denizlimiz sanayi ve ticarette lokomotif bir il olarak Türkiye’de işsizliğin azaltılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Denizli mermer, teksil, kablo vb. Güçlü sanayisi ile kendi kendine yatebilen illerimizden biridir ‘’ dedi. Cergibozan, Denizli’deki iş potansiyelinin iyi değerlendirilmesinde ve İşsizliğin düşürülmesinde İŞKUR’un rolünün büyük olduğunu belirtti.

İki gün süren fuarda katılımcılar, farklı sektörlerden 53 firma temsilcisi ile bir araya gelerek; istihdam politikaları ve mesleksizlik nedeniyle işe girmekte zorlananlara yönelik olarak İŞKUR’un yürüttüğü aktif işgücü politikaları ile pasif işgücü politika uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgi alma imkanı buldu.