İnamlık'tan cevap gecikmedi: "Mutlu oldum"

Tavas'ta CHP'li Belediye Başkanı Kadir Tatık, kazanması üzerine belediyenin borçlarını afişle binaya astırmıştı. 61 milyon 122.157 lira 23 kuruş borcu olan Tavas Belediyesi'nin geçmiş dönemdeki AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, bu afiş sonrasında Tatık'a cevap vererek, 'Bu tablo başarının göstergesidir. Mutlu oldum' dedi.

31 Mart Mahalle İdareler Genel Seçimleri sonrasında CHP'li Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, mazbatasını alarak göreve başlamıştı. İlk olarak belediyenin bilançosunu inceleyen ve ardından afiş yaptırarak belediye binasına asan Başkan Tatık’a geçmiş dönem Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık’tan cevap gecikmedi. Bu tablonun bir başarı göstergesi olduğunu söyleyen Başkan İnamlık, yeni başkanın tabloyu paylaşmasından dolayı da mutluluk duyduğunu ifade etti.

Başkan İnamlık’ın açıklamaları şu şekilde oldu:

“Mart ayı sonu itibariyle mevcut 61 milyon borcun 9 milyonu İller Bankası'ndan Bir önceki dönem kullanılan GES kredisi ve taş döşeme ihalelerinde kullanılan kredilerdir.

15 milyonu EYT ile emekli olan işçilere ödenen kıdem tazminatı ile yatırım harcamalarında kullanılmak üzere Vakıfbank'tan çekilen kredidir.

18 milyonu yatırım harcamalarında kullanılmak üzere Halkbank'tan çekilen kredidir. 16 milyonu esnaf ve müteahhitlerden alınan mal ve hizmet alımlarından Doğan firma borçlarıdır. Kalan diğer borçlar da yasal ödeme sürelerinde ödenen kurum borçlarıdır.

Tabloda görüldüğü gibi yıllık ortalama 160 milyon geliri olan belediyenin uzun yıllara yayılmış borç stoğunun bu kadar az olması bir başarının göstergesidir. Bunun yanında belediyenin hiçbir devlet kurumuna vadesi geçmiş bir borcunun olmaması da mali disipline gösterilen özenin bir kanıtıdır. Yeni yönetimin bu başarıya bizimle çalışmasına mutlu olduğumu belirtmek isterim”.

BAŞKAN TATIK, BELEDİYE BİLANÇOCUNU AÇIKLADI