İller bazında aşı dağılımı tablosu açıklandı

Koronavirüsle aşılama ile mücadelenin başladığı Türkiye'de 6 gün içinde 1 milyondan fazla vatandaş aşısını oldu. İller bazında ise aşı dağılımını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaştı. Denizli'de de aşı olan kişi sayısı belli oldu.

Tüm dünya koronavirüsle mücadele vermeye devam ederken 14 Ocak’ta Türkiye’de ilk olarak sağlıkçılarla aşılama başlamıştı. Yaklaşık 6 günde 1 milyondan fazla vatandaş aşısını oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre aşı dağılımını sosyal medya hesabından yayınladı.

Koca mesajında, “Şu ana kadar 1 milyon 200 binden fazla kişinin aşı olduğunu ifade eden Koca, paylaşımında bir harita da yayımlayarak, “Türkiye'de iller bazında aşı dağılımını görebilirsiniz. Pazartesi gününden itibaren bunu canlı olarak takip edebileceksiniz. En çok sağlık çalışanımızın bulunduğu İstanbul'da 224.000'den fazla kişi aşı oldu” dedi.

DENİZLİ’NİN SAYISI DA BELLİ OLDU

Başta sağlıkçılar olmak üzere 90 yaş ve üstü yaşlılarda aşılarını olmaya devam ediyor. Bakan Koca tarafından yayınlanan tabloda ise 17 bin 523 kişinin aşı olduğu açıklandı.