İlk sahur ne zaman?

Ramazan ayının gelişiyle birlikte ilk sahur ne zaman yapılacak sorusu da gündeme geldi. On bir ayın sultanı Ramazan'ın ilk sahuru bu gece mi? Denizli'de ilk sahur saat kaçta yapılacak? Detaylar haberimizde…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 Ramazan imsakiyesiyle birlikte, ilk sahura ne zaman kalkılacağı belli oldu. Buna göre; Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve yarın (23 Mart 2023) ilk iftar yapılacak.

Denizli’de ilk sahur saat kaçta?

Denizlililer ilk sahura bu gece kalkacak. Peki, saat kaçta sahur yapılacak? Denizli’deki vatandaşlar sahurunu 05:36’da gerçekleştirecek. İlk   iftar ise saat 19:24’te yaşanacak.

Ramazan ayı kaç gün sürecek?
Hicri Takvim'de aylar zaman zaman 29 zaman 30 gün sürmektedir. Ramazan Ayı da her yıl 30 gün sürmez. Bazı yıllar 29 bazı yıllar ise 30 gün olur. Bu yıl da Ramazan Ayı 29 gün sürecektir.

Kadir Gecesi ne zaman?
Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olan Kadir Gecesi bu yıl hangi güne denk geliyor? Bu sorunun cevabı da oldukça merak edilmektedir. Bu yıl Kadir Gecesi, 17 Nisan Pazartesi gününe denk gelmektedir.

Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor?
Bu yıl son oruç 20 Nisan Perşembe günü tutulup, son iftar o gün yapılacaktır. Ramazan Bayramı’nın ilk günü ise 21 Nisan Cuma günüdür. Ramazan Bayramı 3 gün sürüyor.

Bayram namazı ne zaman?
Bayram namazı Denizli’de saat kaçta? Bayram namazının saat kaçta olduğunu merak eden Denizlililer için yanıtı haberimizde. Denizli bayram namazı 06:52’de ifa edilecektir.

Denizli İmsakiyesi
Denizli için gün gün sahur ve iftar vakitlerine ulaşabileceğiniz imsakiye…


 

sahur denizlisahur denizli ilk sahur ilk sahur ne zaman oruç oruç ne zaman başlıyor denizli imsakiye ezan saatleri denizli ezan saatleri