İlgili makamlardan yardım bekliyor

Aileyi koruma Federasyonu Başkanvekili Hatice Sunci, nafaka borcunu ödeyemediği için hapis cezası alan ve bu süreçte nafaka borcunun da arttığına değindi. Sunci, ilgili makamlardan yardım beklediklerini belirtti.

 

Başkanvekili Sunci, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Nafaka borcunu ödeyemeyen binlerce erkek nafaka borcunu ödeyemediği zaman hapis cezasına mahkum oluyor. Ülkemizde nafaka borcunu ödeyemeyen vatandaşımız mağduriyet yaşamaktadır. Yoksulluk Nafakasını ödeyemediği için cezaevlerinde olan süresiz nafaka mağduru, ceza evinde yattığı bu süre içinde süresiz nafaka borcu birikiyor. Bu süreçte hapiste olan kişi yoksulluk nafakasını nasıl ödemesi bekleniyor. Korkulu bir rüya gibi ödenmediği için hapse giriyorsun, bu arada hapiste yattığı süre içinde her ay tekrar  borçlanıyorsun. Bu kişi hapisten çıksa bile, iş bulması, çalışmaya başlamasında bir süreç geçecektir. Çalışmaya başladı diyelim; hem birikmiş borcunu ödemesi hem de kendi kendine bakacaksın hem de yoksulluk nafakası ödeyeceksin. Bu şartlarda özellikle günümüzün ekonomisinin bozuk olduğu, enflasyonun yūksek olduğu sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz.

İnsanlar yeni evliliklere nerede adım atamıyor? Boşanma esnasında erkeği her türlü tahrik eden bayan kadın olduğu için haklı ilan ediliyor. Bu durumda erkek ağzıyla kuş tutsa bile 6284 sayılı yasa bayanın beyanını kabul ediyor. Kadınlar doğrucu erkekler yalancı gibi bir düşünce çıkıyor ortaya.

Ben de sizlere soruyorum!

Özürlü devlet memuru kardeşimiz ne yapmış olabilir ki hayatının avuçları arasından kayıp gitmesini hak edecek?

Özürlü devlet memuru da bu yasalar düzenlenecek hiç hakim karşısına çıkmamış özür devlet memuru kardeşimiz için lütfen geri bırakılmasına bile gerek duyulmadan yaza kesilmesini istedi ne kadar doğru bilemiyorum bu iş birazcıların kapsam alanına giriyor sadece. İşini kaybettiğini sicili bozulmasın boşanma sırasında olan bu beyefendi için ilgili makamlardan yardım bekliyoruz bir kişinin hayatta kadar çabuk karartırım olmamalı”.