İlçeleri ikna edemediler

Bugün gerçekleştirilen 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Denizli'de ilçelerden Kılıçdaroğlu sesleri yeniden yükseldi.

 

14 Mayıs seçimlerinde 13. Cumhurbaşkanının belirlenememesinin ardından seçim 2. Tura kalmıştı. Bugün Türkiye yeniden sandık başına gitti. Denizli’de 19 ilçeden 9’u Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklerken 10 ilçe ise Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi.

Erdoğan’a Acıpayam, Babadağ, Baklan, Çameli, Çivril, Kale, Tavas, Serinhisar, Beyağaç ilçeleri destek verirken Kılıçdaroğlu’na ise Bekilli, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Güney, Honaz, Merkezefendi, Pamukkale ve Sarayköy ilçelerinin seçmenleri oy verdi.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen ilk seçimde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de yüzde 43.88 oran ve 312.634 oy almıştı. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise il genelinde yüzde 48.36 oran ve 344.527 oy elde etmişti.

İLÇELER KARARINI DEĞİŞTİRMEDİ

Bugün gerçekleştirilen 2. Tur seçimlerinde ise ilçelerdeki seçmenler kararını değiştirmedi. Kesin olmayan sonuçlara göre Erdoğan yüzde 47,01, Kılıçdaroğlu ise yüzde 52,99 oranında oy aldı. Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan yüzde 3,13 oranında oy artışı gösterirken, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu yüzde 4,63 oranında oy artış gösterdi.