"İdam cezası istiyoruz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Denizli'de partilileri ile buluştu. Destici, idam cezası istediklerini belirterek, 'BBP idam cezası istiyor'. Evet, istiyoruz! Lakin biz idam cezasını her suç için istemiyoruz. Biz bunun Anayasa teklifini de hazırladık verdik. Bir, bu tür çocuklarımızı, kadınlarımızı kaçırıp, tecavüz edip ya da hunharca öldüren sapıklar için. İki, bizzat kurşunu sıkarak ya da bombayı patlatarak askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi ve sivilimizi şehit eden teröristler için istiyoruz' dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partiye yeni katılan bin kişinin rozet takma töreni için Denizli’ye geldi. Bir düğün salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Genel Başkan Destici, idam cezasının geri getirilmesini istedi. Destici, “ İdam geri gelmeli. Biz bunu söylediğimiz zaman diyorlar ki, “BBP idam cezası istiyor”. Evet, istiyoruz! Lakin biz idam cezasını her suç için istemiyoruz. Biz bunun Anayasa teklifini de hazırladık verdik. Bir, bu tür çocuklarımızı, kadınlarımızı kaçırıp, tecavüz edip ya da hunharca öldüren sapıklar için. İki, bizzat kurşunu sıkarak ya da bombayı patlatarak askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi ve sivilimizi şehit eden teröristler için istiyoruz. Biz bunun referandumunu da yaptık. Halkımızın yüzde 90’ının üstünde bu iki suç için idam cezası getirilmesini istiyor. Biz bu sapık, cani katillerin ve teröristlerin mutlaka bu işledikleri hunhar suçların cezasız kalmamasını ve cezanın da idam olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bir İsviçre değiliz. Biz Müslüman bir Türk devletiyiz. Bizim inancımızda da bunun yeri var, kültürümüzde de yeri var. Batı ne diyor, ona da bakacak değiliz” dedi.

Destici, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“PKK İLE TOPYEKÛN MÜCADELE EDİYORUZ”

“40 yıldan fazla bir süredir devletimizin varlığına, ülkemizin bütünlüğüne, milletimizin istiklaline ve istikbaline kastetmiş emperyalistlerin paşası ve uşağı hain PKK terör örgütü ve onun uzantılarıyla mücadele ediyoruz. Bu mücadelede ülkemiz, milletimiz, devletimiz son 5-6 yıldır topyekûn bir mücadele veriyor. Rahmetli Muhsin Başkanımız derdi ki, “Eğer terörü yok etmek istiyorsanız terörün tüm unsurlarına karşı topyekûn mücadele vereceksiniz”. Yani dağdakiyle de mücadele edeceksiniz, şehirdekiyle de mücadele edeceksiniz, iş adamıyla onunla da mücadele edeceksiniz, basındaysa onunla da mücadele edeceksiniz, siyasetteyse onunla da mücadele edeceksiniz, meclisteyse onunla da mücadele edeceksiniz. Birini dağ kadrosunda görevlendirmişler, diğerini meclis kadrosunda görevlendirmişler. Bizim vatansever insanlarımız mecliste terörist istemiyorlar. Anayasa Mahkemesi’nin önünde şu anda bir kapatma davası var, PKK’nın siyasi uzantıları ile ilgili. Burada Anayasa Mahkemesi üyeleri siyasi düşünemez. Siyasi bir karar veremez. Ben bunu kapatırsam yenisi kurulur gibi safsatalara kulağını veremez. Önündeki kitaba bakacak.

“RÜYALARINIZI BİZ KÂBUSA ÇEVİRİRİZ”

Diyorum ki söyle şu sorunu millet bir duysun, tık yok, cevap yok sadece sorun var. Peki, sorun ne kardeşim? Demokratik bir sorun mu var? Böyle bir sorun yok. Herkes istediği gibi konuşuyor, istediği gibi yazıyor, istediği gibi sebahat ediyor, istediği makama geliyor, ne ayrıcalığı var? Bizim milletimizin arasına nifak sokmaya sizin hakkınız yok. Biz Türkü, lazı, Çerkez’i, Sünni’si, alevisi hep birlikte büyük Türk milletiyiz. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım. Siz HDP ile konuşacağız diyorsunuz. Demirtaş, 37 tane masum insanın katillerinin azmettiricisi. İkisi polis otuz beşi sivil vatandaş ve bunların tamamı da Kürt kökenli kardeşlerimiz. Bu adam dışarı çıksın diye kampanya başlatanlara sesleniyorum. Buna karşılık Kılıçdaroğlu ve Akşener’in, Karamollaoğlu’nun, Babacan’ın, Davutoğlu’nun hiç ses yükselttiğini, hiç cevap verdiğini, “Hadi oradan, burası Türki Cumhuriyeti Devleti. Devletimiz bir, vatanımız bir, milletimiz bir, ne devleti, ne milleti ne de vatanı size böldürmeyiz” diyebiliyorlar mı? Demiyorlar! Ama biz Cumhur İttifakı olarak haykırıyoruz. Diyoruz ki, “Devletimiz bir, ülkemiz bir, vatanımız bir, dilimiz bir, dinimiz bir, siz bu devleti, bu milleti, bu ülkeyi parçalamayı anca rüyanız da görürsünüz. Rüyalarınızı biz kâbusa çeviririz”.

“TÜRKİYE’Yİ KAOSLA KARŞI KARŞIYA BIRAKMAK İSTİYORLAR”

Hiçbir zaman 50+1’i alamayacaklarını düşündükleri için HDP ile ortaklık yapıyor. Bu da yetmezse helalleşme gibi mavi boncuklar dağıtarak acaba muhafazakâr kesimden oy alabilir miyiz diyor. Ama asıl hedef, Türkiye’yi eski sisteme döndürmek, siyasi istikrarsızlığı bozarak 25’lerle, 30’larla iktidara gelip her bir buçuk yılda bir yenilenen hükümetlerle, siyasi krizlerle, kaoslarla Türkiye’yi karşı karşıya bırakmak istiyorlar. Bun müsaade etmemeliyiz diyorum. Bunların yanı sıra vatandaşların güncel meseleleri, talepleri de var. Bunların takipçisiyim. Asgari ücretlilerimiz var, biz BBP olarak; son üç yılın asgari ücret artışlarına baktığımızda bunlar hep enflasyonun üstünde gerçekleşti. Bunlarda da biz hep öncülük yaptık. Teklif sahibi olduk, öneri verdik ve takipçisi olduk. Ama asgari ücretin tespiti ile ilgili ya kalıcı bir sistem getirilmeli ya da yılda bir değil enflasyondaki yükselmeye, dövizdeki artışı hesap ederek asgari ücret 6 ayda bir belirlenerek maaşı alanlar pahalılaşan hayata ezdirilmemelidir".