"Hedefemiz sosyal ve sağlıklı belediyecilik"

Buldan Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Üyesi Mustafa Şevik, Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin  ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 35. Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı. Başkan Şevik, "Hedefimiz  pandemi sürecinde de önemini daha iyi anladığımız Sosyal ve sağlıklı belediyecilik. Bu hedefe ulaşmak içinde Sağlıklı Kentler Birliğinin çalışmalarını yerinde görmek, izlemek, çözüm üretmek ve aksayan yönler varsa bunları gidermek amacıyla yapılan bu toplantı bizim için  çok önemli" dedi.

Buldan Belediye Başkanı  Mustafa Şevik, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne temsilen  Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 35. Olağan Meclis toplantısına katıldı. Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının ana  temasının  pandemi sürecinde önemi daha iyi kavranan sağlıklı kentler olduğunu  açıklayan Başkan Şevik,  yapılan organizasyondan dolayı Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Alinur Aktaş ile toplantıya ev sahipliği yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkür etti.

Buldan Belediyesi olarak hedeflerinin sosyal ve sağlıklı belediyecilik olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, "Bu hedefe ulaşmak içinde Sağlıklı Kentler Birliğinin çalışmalarını yerinde görmek, izlemek, çözüm üretmek ve aksayan yönler varsa bunları gidermek amacıyla yapılan bu toplantı bizim için çok değerli. Sağlıklı Kentler üyesi olan mevkidaşlarımızla fikir alışverişinde bulunma imkanı bulduk” dedi.

Salgın sürecinden  sağlıklı kentlerin önemini bir kez daha anlaşıldığını vurgulayan Başkan Şevik, "Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Alinur Aktaş'ın ifade ettiği gibi  Belediye Başkanları görev yaptıkları şehirlerin ve ilçelerin doktorlarıdır. Salgından önemli dersler çıkardık. Buldan Belediyesi olarak  bundan önce olduğu gibi bundan sonra da önceliğimiz insan sağlığı olacak" diye konuştu.

Başkan Şevik, Meclis toplantısının ardından   Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Alinur Aktaş ile Meclis Üyeleriyle birlikte  Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan Yöresel Ürünler Pazarını ve Tekstil Müzesini gezdi.