Hayvancılıkta ne durumdayız? İşte yanıtı

Pamukkale İlçesi'nde ilçenin hayvancılık sektörü değerlendirildi. Öte yadnan 44 bin civarında küçükbaş, 20 bin civarında da büyükbaş hayvanların birden fazla aşılama projesine başlandı.

Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde, “Pamukkale İlçesi Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. Aktepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, mahalle muhtarları ve Pamukkale ilçesinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Sektörde yer alan vatandaşların sorularının yanıt bulduğu toplantıda, Pamukkale ilçesinde küçükbaş hayvan sayısının artırılması, daha kaliteli verim alma yöntemleri gibi konular istişare edildi.

 

“TALPELER DEĞERLENDİRİLECEK”

“Pamukkale İlçesi Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği İstişare Toplantısında konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunu ele alacağız. Sizlerden gelen, muhtarlarımızdan gelen hangi türlü bir talep olursa, hemen o talebi yerine getirmek için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik” dedi. “Bizim bölgelerimizde yaşadığımız en önemli sorunlar arazi yollarının açık tutulması” diyen Başkan Avni Örki, “Bir arazi yolunu bir sezon açarsınız, yağmur yağar o arazi yolu yine bozulur. Biz yine açarız. Biz arazi yollarını açık tutamazsak çiftçilerimiz, üreticimiz, arazisine ulaşamıyor. Hayvancılık yapan üreticimiz hayvanına yem üretme noktasında sorunla karşı karşıya kalıyor. 44 bin civarında küçükbaş hayvan 20 bin civarında da büyükbaş hayvanlarımızın birden fazla aşılama projemize başladık. Önümüzdeki ay içerisinde Eldenizli ile Irlıganlı arasındaki bölgede organik gübre tesisimizin temelini atmış olacağız” dedi. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar ise “Bugün burada Pamukkale’mizde küçükbaş hayvancılığının daha iyi olması için neler yapabilir bunu konuşacağız” diye konuştu. Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut da “İlçemizin Küçükbaş hayvan potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu tarih boyunca Hierapolis zamanında bu böyleymiş. Tarih kaynaklarında bunu görüyoruz” dedi.

“Pamukkale İlçesi Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğ ne durumda